İşte Selçuk'ta açığa alınan isimler!
Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden olan Selçuk Üniversitesi'nde Paralel Devlet Yapılanması ile ilişkisi olan, PDY'ye destek veren isimlere sabah bir operasyon yapıldı ve o isimler açığa alındı. Selçuk Üniversitesi'nde açığa alınanların sayısı 500'e yükseldi.
Bilindiği üzere 48'i profesör, 37 doçent, toplam 167 akademisyen, 8 fakültesi sekreteri, 1 daire başkanı ve 1 müdür açığa alınmıştı.
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nden açıklama yapıldı:
"Rektörlüğümüzce titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında açığa alınan tüm personel hakkında idari soruşturma başlatılırken, bazı öğretim üyeleri ve çalışanlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. FETÖ/PDY ile üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen mücadelemiz aynı titizlikle ve kararlılıkla sürdürülecektir."
Selçuk Üniversitesi'nde açığa alınan isimlerden bazıları şöyle:
Prof. Dr. Hakkı Gökbel-Tıp
Alim Gür-Edebiyat
Ahmet Duran-Fen Fakültesi
Kadir Ceylan-Tıp
Akif Çukurçayır-Turizm Dekanı
İbrahim Ercan-Hukuk
Ömer Ulukapı-Hukuk
Süleyman Türk
Hilmi Cevdet Altınyazar
Mesut Uyaner
Abdülhadi Erdal Özdeniz
Durmuş Bozkurt
Yunus Çengeloğlu
İsmet Duran
Bora Öztürk
Aydın Kurnaz
Yıldıray Keskin
Yusuf Deniz
Mücahit Ünal
Mikail Altan
İbrahim Toruk
Ayhan Selçuk
Yüksel Özbay
Orhan Engin
Süleyman Soylu
Bilge Burçak Annagür
İlhan Asiltürk
Ahmet Gümüşçü
Ali Tarık Gümüş
Hasan Serdar Gergerlioğlu
Selçuk’ta Hukuk ve Tıp Fakültesi’ndeki hocaların tamamına yakını görevden alındı!
KAYNAK: YENİ HABER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.