İsrail 680 kişiyi serbest bırakıyor

İsrail 680 kişiyi serbest bırakıyor
İsrail Hükümeti, yardım filosundaki herkesi serbest bırakma kararı aldı.
Netanyahu'nun sözcüsü Nir Hefez'u tarafında yazılı yaptığı açıklamada, "Gözaltına alınanların acil olarak sınır dışı edilmesi karara alındı." denildi.

Burada, Başbakanlık kaynakları, Gazze'ye yardım götüren gemilerde gözaltına alınan kişilerin İsrail tarafından serbest bırakılacağı yönünde kendilerine bir bilgi ulaşmadığını, bu konunun teyit edilmediğini bildirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcüsü, 'Mavi Marmara'" gemisi dahil Gazze'ye yardım filosundan gözaltına alınanların derhal serbest bırakılacağını açıkladı.

İsrail Bakanlar Kurulunun kararında, 'İsrailli askerlere saldırdığı' ileri sürülen 24 kişinin de derhal sınırdışı edileceği belirtildi.

Serbest bırakılarak sınırdışı edileceklerin toplam sayısının 680 olduğu bildirildi.

Netanyahu'nun sözcüsü Nir Hefez, 'Tüm gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılacak' dedi.

Açıklama Türk yetkililer tarafından henüz doğrulanmadı.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.