İŞKUR çalışıyor istihdam artıyor

İŞKUR çalışıyor istihdam artıyor
‘100 Günlük Eylem Planı’ kapsamında uygulamaya geçirilen Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) ile nitelikli eleman sorunu çözüme kavuşturulacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘100 Günlük Eylem Planı’ kapsamında istihdam seferberliği için, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında "Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) hayata geçirildi. MEGİP Projesi dahilinde Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Çelikkayalar AVM arasında protokol imzalandı. Düzenlenen programa; Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, Konya Ticaret Odası Genel Sekreteri Mustafa Ödemiş, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk İyibildiren, Konya Sanayi Odası Genel Sekreteri Sedat Taşkazan, Çelikkayalar AVM Genel Müdürü Ali Kaya ve Çelikkayalar AVM Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Kaya katıldı.
 
KURS, 1 KASIM’DA BAŞLAYACAK
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘100 Günlük Eylem Planı’ kapsamında üretim ve istihdamın genişletilmesi için çalıştıklarını ifade eden Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, “İŞKUR olarak, işverenlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü yine işverenler tarafından talep edilen doğrultular oluşturularak MEGİP Projesi kapsamında eğitim programı ile nitelikli işgücü yetiştirmek üzere programı; Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası, Konya İŞKUR Müdürlüğü ve işverenlerimizden Çelikkayalar AVM ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde nitelikli iş gücü yetiştirmeye yönelik bir projemizdir. Mesleki eğitim ve beceri geliştirme işbirliği protokolü kapsamında Çelikkayalar AVM’de yüzde 50 istihdam garantili perakende satış elemanı 5 grupta 125 kişi kapsayan bir kurs düzenlenecektir. Bu kurumsuz 1 Kasım’da ilk etapta 75 kişi ile başlayacak olup toplamda 125 kişiyi kapsayacaktır. Kursiyerlere, kursa katıldıkları süre boyunca 61-65 TL ücret ödenecek olup ayrıca bu kapsamda işsizlik maaşı alan ve iş arayan kardeşlerimize de günlük 30.82 TL cep harçlığı ödenecektir. Bu kapsamda kursa katılım şartları sadece işsiz olmak, İŞKUR’a kayıtlı olmak, emekli olmamak ve 15 yaşını tamamlamış olmaktır” şeklinde konuştu.
 
“YATIRIMLARIMIZI VE İSTİHDAMI BÜYÜTÜYORUZ”
 
Çelikkayalar olarak İŞKUR işbirliği ile Konya’daki istihdama katkı sağladıklarını aktaran Çelikkayalar AVM Genel Müdürü Ali Kaya, “Ülkemizdeki ekonomik sıkıntıların yaşandığı dönemde bizde yatırımımıza devam ediyoruz. Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş’e işverenleri desteklediği için teşekkür ediyorum. Tabi ki bizler yatırım yapıyoruz. Burada devletimizin gücünü hissettiğimiz zaman daha da fazla yatırım yapmaya devam ediyoruz. Çünkü biz Çelikkayalar olarak şuan da 800 kişiye istihdam sağlıyoruz ve yatırımlarımız devam ediyor. Burada devletimizin gücünü hissettiğimiz zaman İŞKUR’un diğer projelerinde ve MEGİP Projesi’nde bizlere destek olduğu sürece, bizler de yatırımlarımızı ve istihdamı büyütüyoruz. Hem Konya ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlıyoruz. Tabi ki toplumdaki işsizliği azaltmak adına istihdam sağlamak çok önemli.  İnşallah 800 değil bin 800 kişi çalıştırmak için tüm gücümüzü sarf edeceğiz” diye konuştu.  •YİĞİT BERKAY ÇOPUR
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.