İşçi parmaklarını makinaya kaptırdı

İşçi parmaklarını makinaya kaptırdı
24 yaşındaki inşaat işçisi parmaklarını makinaya kaptırınca elinin çabuk iyileşmesi için doktorlar elini karnına dikti
Konya'nın Karapınar İlçesi'nde yaşayan 24 yaşındaki Ali Gürbüz, 53 gün önce bir inşaatta işe başladı. İlk iş gününde çalıştığı sırada parmaklarını ahşapları kesmeye yarayan gönyeleme makinasına kaptırdı.
 
Sağ elinin 4 parmağı kopan Gürbüz, etrafa saçılan parmaklarını toplayıp arkadaşlarının yardımıyla ilk olarak Karapınar Devlet Hastanesi'ne getirildi. Gürbüz ilk müdahalesinin ardından Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada ameliyata alınan Gürbüz'ün kopan 4 parmağı ilk önce yerine dikildi. Daha sonra parmaklarının daha çabuk iyileşmesi için ikinci bir operasyon düzenleyen doktorlar, zarar gören parmakları paketleme sistemi ile karnının üzerindeki deri altına yerleştirdi. Fakat yaklaşık 6 gün sonra deri altına dikilen baş parmağı ve işaret parmağının da ucu, tedaviye cevap vermeyerek doku kaybından dolayı çürüdü. İşlevini yitiren parmaklar kesilerek alındı.

53 gündür tedavi altında olan Ali Gürbüz, parmaklarını eskisi gibi kullanmak için tedavisinin bitmesini bekliyor. Yaşadığı olayı anlatan Ali Gürbüz, "Yaklaşık 9 yıldır inşaatlarda çalışıyorum. O günde yeni işe başlamıştım. Gönyeleme makinasında çalıştığım sırada, nasıl oldu anlamadım ama parmaklarım makinada kaldı. 4 parmağımda koptu. Parmaklarımı toplayıp, iş arkadaşlarımın yardımıyla hastaneye geldim. O anda nasıl bir cesaretle etrafa saçılan parmaklarımı topladım şu an aklım almıyor. Ama bunu yapmak zorundaydım. Onu yapmasaydım belki parmaklarım geri dikilmezdi."dedi.

Oğlunun sigortasız çalıştığını iddia eden seyyar satıcı 51 yaşındaki İbrahim Gürbüz, "İşyeri oğlumu sigortasız çalıştırmış. O yüzden şu an tedavisini yaptırmakta güçlük çekiyoruz. İşyeri hakkında da hukuk mücadelesi başlattım."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.