Hindistan’la Konya arasında dostluk köprüsü kuruldu

Hindistan’la Konya arasında dostluk köprüsü kuruldu
Hindistandan gelen üst düzey akademik heyet, Konyada Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneğinin (AKTİSAD) misafiri oldu.

Hindistan Din Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vithal Rao, Barış ve Ulusal Entegrasyon Forumu Onursal Sekreteri Sanghamitra Malik ve Atom Enerji Kurulu eski Başkanı Dr. A. Gopalakrishnan’ın bulunduğu 17 kişilik heyet Konya’da çeşitli gezi ve incelemelerde bulundu. Konya’nın tarihi ve turistik mekanları ziyaret eden heyet üyeleri, Selçuklu Medeniyeti’nin başkenti olan Konya’da çok etkilendiklerini kaydetti. Hz. Mevlana’nın İslam’la çerçevelediği düşünce ve görüşlerinden çok etkilendiklerini kaydeden heyet üyeleri, Konya’nın çok zengin önemli bir düşünce başkenti olduğunu belirtti.

 

Konya’da Hz. Mevlana’nın manevi varlığından dolayı ilmi yönüyle derin bir bilgi ve düşünce kaynaşımı hissettiklerini kaydeden heyet üyeleri, “Türkiye’nin merkezi bir bölgesinde yer alan Konya, çok zengin bir kültürel geçmişi bünyesinde barındırıyor. Okuduğumuz bilgilere göre Konya’nın tarihinde çok önemli düşünce adamları yetiştirdiği ve onlara ev sahipliği yaptığını gördük. Bu derin birikim günümüzde kendini şehirde hissettiriyor. Tarihi yapılara gösterilen saygı ve korumadan çok etkilendik. Bir kentin kültürel varlıklarına sahip çıkması ve yaşatması çok önemli bir yaklaşım. Geçmişten günümüze taşınan bu mirasın genç nesiller tarafından iyi idrak edildiğini gözlemledik. Bu başarıdan dolayı ilgili kurumları ve yetkilileri kutluyoruz. Selçulu Medeniyeti’nin başkenti olan Konya, her yönüyle Hindistan’la kardeşlik ilişkilerini geliştirmelidir. Biz burada gördüğümüz bütün güzellikleri ülkemizde çevremizle paylaşacağız.

Konya’dan tanıştığımız bütün dostlarımızı da en kısa zamanda Hindistan’da misafir etmek istiyoruz.” görüşlerini dile getirdi. Heyete ziyaretin ardından İngilizce Hz. Mevlana ve Mevlevilik kitabı ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.