Hikmet Çay'ın toplu ulaşım çözümleri neler?

Hikmet Çayın toplu ulaşım çözümleri neler?
Vatandaşların sorunlarını dinleyen Çay, yönetime geldiğinde gerçekleştireceği projelerle toplu ulaşımı işkence olmaktan çıkarma sözü verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hikmet Çay vatandaşın toplu ulaşımda yaşadığı sıkıntıları yerinde görmek için sabah 07.30’da şehir merkezinden Tramvayla Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Yerleşkesine gitti. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Çay, yönetime geldiğinde gerçekleştireceği projelerle toplu ulaşımı işkence olmaktan çıkarma sözü verdi.

 

— ULAŞIMIN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

 

 Şehrin ulaşım sorunlarına uzun zamandır çözüm getirilmediğine dikkat çeken Hikmet Çay “1970’li yıllarda yapılan çevre yolu şuanda bir şehir içi yolu durumundadır yeni çevre yolu çalışmalarının neticelenmemesi, iller arası transit taşıtların şehir içi trafiğini kullanması da trafik seyrin olumsuz etkilemekte hatta istenmeyen kazalara sebep olmaktadır” dedi. Toplu ulaşımda kullanılan araçları da yetersiz bulan Çay, “Hafif raylı sistemle günde yaklaşık olarak 100 bin ile 130 bir arası vatandaşın ulaşımı sağlanmaktadır. Otobüs seferleri ise son derece yetersiz, insanlar bir işkence içerisinde taşınmakta anlamsız ve gereksiz bir güzergâh planlaması yüzünden verimli bir şekilde işletilememektedir” dedi.

 

Çay, çözüm önerisini olarak bir türlü hayata geçirilemeyen “2020 Yılı Ulaşım Master Planı” olarak gösterdi. Mhp’li Çay, “Göreve geldiğimizde toplu taşıma sisteminin geliştirilmesine önem vererek, toplu taşımada mevcut hafif raylı sistemin modernizasyonu ile plan dâhilinde yeni güzergâhlar için ilave tesisine başlayarak ve Metro Projesi’ni hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

 

Toplu ulaşım ve şehirde engelli vatandaşları unutmayan Hikmet Çay, “Görme engeliler için, yaya geçitlerindeki sesli sinyalizasyonlar yaygınlaştırılıp, engelli koşu parkuruna benzeyen kaldırımları düzenleyerek, yön bulma konusunda kabartmalı yol haritası yapılacaktır ve toplu taşıma araçlarında, seyir yönü belirten sesli ve görsel sistemler kurulacaktır.” dedi.

 

Hikmet Çay toplu ulaşımın yanı sıra yayalar ve araç sahipleri için şehri çekilmez hale getiren otopark sorununu da gündeme getirdi. Yapılacak otoparklar için açık adres veren Çay, İlk etapta Kızılay Hastanesi yanındaki eski buğday pazarının bulunduğu alan ve Bera Otel’in arkasındaki alanda bölgenin karşı ihtiyacını karşılayacak şekilde otopark yapılacağını söyledi. Merkezi ve otopark sorunlarının yoğun olarak yaşandığı bölgelere katlı otopark ve yeraltı otoparklarını açacaklarını belirtti. Çay ayrıca yeni yerleşim merkezlerinin otopark ihtiyacı günümüz şartlarına göre planlanacağını sözlerine ekledi.

 

Mevcut yönetimin, şehrin önemli bir ihtiyacı olan otopark sorununun çözümü için herhangi bir ciddi çalışma yapmadığını belirten Çay,”Zindankale’de yapılmakta olan otoparkı bitirilip maalesef hizmete açılamamıştır. Sebep olarak ise, inşaatın tarihi surlara isabet etmesi olarak bilinmektedir. Bu durum, belediyelerin herhangi bir araştırma yapmadan, alelacele, günübirlik aldığı kararı uyguladığının ve Konya’yı tanımadığının bir göstergesidir. Nitekim yapılan alt ve üst geçitlerde yeni yatırımların, özellikle yeni Adalet Sarayından, Selçuk Üniversitesi Yerleşkesine kadar uzanacak olan Metro hattının da önünü kesmiştir,” şeklinde konuştu. Çay, 30 Mart sabahı Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda Şehir için tüm kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalışacaklarını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.