'Herkesin ağzını kapattığımızı düşünüyorum'
Yayınlanma:
Güncelleme:
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldız futbolcusu Dirk Kuyt, Sarı-Lacivertli takımın ait olduğu yerin UEFA Şampiyonlar Ligi olduğunu söyledi.
Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde, 19. şampiyonluk kutlamaları sırasında Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, açıklamalarda bulundu. Yıldız futbolcu, kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu Fenerbahçe'de yaşadığını hatırlatarak, 'Şampiyonluk kupası kazanmanın zevkini burada yaşadım. O yüzden Fenerbahçe forması altında daha fazla şampiyonluk yaşamak istiyorum' dedi.
Herkesin ağzını kapattığımızı düşünüyorum
Şampiyonluk için çıktıkları zorlu yolda takım ve camia olarak yaşadıklarını anlatan Hollandalı yıldız Kuyt, 'Bugün geldiğimiz nokta bizim için gerçekten gurur verici. Fenerbahçe takımı harika bir sezonu geride bıraktı. Kötü başlamıştık aslında sezona. 2-0'dan 3-2 kaybettiğimiz bir Torku Konyaspor maçımız olmuştu. Gerçekten sezon için çok kötü bir başlangıçtı. Ama biliyorsunuz bazı takımlar böyle bir durumdan sonra bırakıp çöker ve çok zor anlar yaşarlar. Fakat bu takım hocasıyla, oyuncusuyla büyük bir karakter gösterdi. Bu maçla birlikte bir seri yakaladık ve liderliği ele geçirdik. Ondan sonra da liderliği hiç bırakmadık. 3 maç öncesinde de şampiyonluğumuzu ilan ettik. Özellikle 3 Temmuz'dan önce olanlardan sonra herkesin ağzını kapattığımızı düşünüyorum' diye konuştu.
Daha fazla şampiyonluk yaşamak istiyorum
Kuyt, kariyerinde birçok büyük kulübün formasını terlettiği halde hiç lig şampiyonluğunun olmamasının hatırlatılması üzerine, 'Benim ilk lig şampiyonluğum olduğu için çok gurur verici bir dönem oldu. Biliyorsunuz dünyanın her yerinde oynadım. İngiltere'de, Hollanda'da, Dünya Kupası finalinde, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde oynama şansım oldu. Kazandığım kupalar var ama lig şampiyonluğu kupasını alamamıştım. Fenerbahçe'de ilk lig şampiyonluğum benim için çok özel. Şampiyonluk kupası kazanmanın zevkini burada yaşadım. O yüzden Fenerbahçe forması altında daha fazla şampiyonluk yaşamak istiyorum' ifadelerini kullandı.
Fenerbaçe'nin ait olduğu yer Şampiyonlar Ligi
Kendisi açısından Fenerbahçe'nin kulüp tarihinde yer almanın önemine değinen Kuyt, 'Hem UEFA Kupası'ndaki yarı finalimizde hem de Türkiye Kupası finalinde olmak ve kupayı kazanmak benim için çok önemliydi. Bu yıl da lig şampiyonluğunu kazanmak büyük bir ödül oldu benim için. Gelecek ile ilgili hedefimizi soruyorsanız, tabi ki dördüncü yıldızı takmak. Fenerbahçe'yi, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne taşımak, orada görmek. Çünkü bu takımın ait olduğu ve hak ettiği yer UEFA Şampiyon Ligi' şeklinde konuştu.
Gündem
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.