Hem tedavi hem eğitim!
Yayınlanma:
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi günde 700 hastayı tedavi ediyor.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Diş Hekimliği Fakültesi günde 700 hastayı tedavi ediyor. Dekan Prof. Dr. Tamer Ataoğlu, fakültelerinde her tür teknolojik donanıma sahip olduklarını belirterek, hem öğrencilerini eğittiklerini hem de hasta tedavi merkezi işlevini gördüklerini söyledi.
Üniversitelerin diş hekimliği fakülteleri adeta bir hastane gibi çalışıyor. Teknolojik imkânlara kavuşarak kendisini sürekli yenileyen fakülteler, bir yandan diş hekimi adaylarını yetiştirirken, diğer yandan çok sayıda diş sorunu yaşayan hastayı sağlığına kavuşturuyor.
SÜ Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde 10 klinik ve 1 araştırma laboratuarı bulunuyor. Bunların dışında 1 fantom kliniği de hizmete girdi. Yaklaşık 20 yıl önce kurulan fakülte her geçen gün kendisini geliştirerek kadrosunu güçlendirdi. Fakültede yaklaşık 400 kişi çalışıyor. 2008 yılında muayene ve tedavi edilen toplam hasta sayısı 52 bin iken, 2009 yılında bu rakam 74 bine yükseldi. 2010 yılında ise günlük ortalama 700 hasta tedavi ediliyor.
SÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Ataoğlu, amaçlarının daha çok hastaya bakmak olmadığını, önemli olanın kaliteli hizmet vermek olduğunu aktardı. Fakültenin bir eğitim kurumu olduğunu belirten Ataoğlu, "Bizim hedefimiz burada çok fazla büyümek değil. Sonuçta biz eğitim kurumuyuz. Öğrencilerimize en doğrusunu göstermek durumundayız. Hijyen kurallarına azemi dikkat ederek, en kaliteli hizmeti sunmaya çalışıyoruz." dedi.
Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayçe Ünverdi Eldeniz de klinikte ağrıyla başvuran hastaların kanal tedavisi yaparak ağrılarını dindirdiklerini söyledi. Fakültede branşlaşma olduğunu aktaran Doç. Dr. Eldeniz, "Her bölüm kendi ilgi alanı olan işi yapmaktalar. Bu bölümde arkadaşlar kanal tedavisi yapıyor. Klinikte yaklaşık 10 kadar asistan ve 25 stajyer öğrenci çalışmakta. Stajyer öğrenciler burada kanal tedavisi yapmayı öğreniyor, hem de meslekleriyle ilgili gerekli olan tüm bilgileri alarak pratik yapma imkanı bulunuyor." diyerek bilgi verdi.
Diş Hekimliği Fakültesi 5. Sınıf Öğrencisi Hamdi Acar ise 12 yaş altı çocuklara yönelik uygulama yaptığını aktardı. Üçüncü sınıfta klinik öncesi dönemlerde laboratuar eğitimi gördüklerini söyleyen Hamdi Acar, "Son 2 yılımızda hasta alımına başlamaktayız. Çocukların süt dişlerini ilgilendiren tedaviler, olgular ve kanal tedavileri gibi işlemler yapıyoruz. Diş hekimliği aynı zamanda bir sanat, insanın kendisini ifade edebildiği bir alan olduğu için bu fakülteyi seçtim. Diş hekimliğine geldim ve hiç pişman olmadım. Yaptığım işin sonucunu anında gördüğümüz için motive olabiliyoruz. Düzelttiğiniz bir hastanın memnuniyeti gece ağrıyla gelen bir hastanın ağrısını dindirmek bu mutluluk veriyor." diye konuştu.
Son sınıf öğrencilerinden Seda Küçükkara da hastalar üzerinde 1 yıldır çalıştıklarını söyledi. İlk 3 yılında teorik eğitim aldığını söyleyen Küçükkara, zamanla uzmanlaştığını aktardı. Burada diş hekimin yapabileceği her işi yaptıklarını ifade eden Seda Küçükkara, fakültenin, teorik eğitimi pratiğe dökme imkanı sağladığını ve her türlü imkanın bulunduğunu sözlerine ekledi.
Spor
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.