“Hayvanlara işkence edenlere cezalar artmalı”
Yayınlanma:
Güncelleme:
Konya’da köpek dövüştürenlerin sayısı oldukça fazla olduğunu ifade eden HAYDOSEV Başkanı Gonca Cansoy, “Bununla ilgili caydırıcı bir yaptırım yok. Bu durumda ya para miktarı çok yükselmesi ya da hapis cezası olması gerekiyor"dedi.
Konya’da önemli bir sorumluluğu yerine getiren Mevlana Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (HAYDOSEV), şehirdeki zor durumda olan yaralı sokak hayvanlarına sahip çıkıyor. Derneklerinin sokak hayvanlarına yardımlarının sürdüğünü ifade eden Mevlana Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (HAYDOSEV) Başkanı Gonca Cansoy, derneğe Konyalı hayvan severlerin ilgisinin çok olduğunu söyledi. Konya’da kedilerin çok sevildiğini ifade eden Gonca Cansoy, “Hz. Muhammed’in kedileri çok sevmesinden dolayı Konya’da kedilere yoğun bir ilgi var. Günde en az 5-6 kişi kedileri sahiplenmek için telefon ediyor. Sahiplendirmeye kedi yetiştiremiyoruz” diye konuştu.
KÖPEK DÖVÜŞTÜRENLERİN SAYISI ÇOK FAZLA
Bazı internet siteleri ve sosyal medya sayfalarının sokak hayvanlarına karşı azmettiricilik yaptığını ifade eden Cansoy, “Sosyal medyanın da etkisiyle halkın sokak hayvanlarına karşı tavrı vuralım keselim öldürelim şeklinde oluyor. Bundan dolayı iki ay içerisinde iki tane tüfekle keyfi vuruldu. Bazı internet siteleri ve sosyal medya sayfaları insanlara biraz da azmettiricilik yapıyor. Konya’da köpek dövüştürenlerin sayısı oldukça fazla. Bununla ilgili caydırıcı bir yaptırım yok. Bu durumda ya para miktarı çok yükselecek ya da hapis cezası olacak. Yeni yasaya göre cezalar artırılıyor ama daha yürürlükte değil. Bu cezalar artırılsa da hayvanların gördüğü işkence bir an önce son bulsun. İnsanlar bunu yapıyor ve sosyal medya üzerinden yayınlıyor ve hiçbir ceza almıyor. Yapıyor, sonra sonuca bakıyor hiçbir şey olmayınca devam ediyor. Cebinde parası olan herkes cezayı işleyebilir duruma geldi” şeklinde konuştu.
KIŞ, İNSANLAR GİBİ HAYVANLARI DA ZORLUYOR
Kışın havaların soğuk olmasının insanları nasıl etkiliyorsa hayvanları da o kadar zorladığını ifade eden Cansoy, “Kış, bizim için ne kadar zorlayıcıysa hayvanlar için de o kadar zorlayıcıdır. Bu hayvanlar üşümez diye bir durum olamaz. Üşümeyen canlı yoktur. Bunun için herkes kapısının önüne bir kap ufak tefek yiyecek koysa yeterli olur. Şu anda barınaklar ağzına kadar dolu. İnsanların şikayetleri yüzünden köpeklerin çoğu küpeli rehabilite olmasına rağmen barınakta. Sonuçta bu hayvan küpelenmiş, kısırlaşmış, rehabilite edilmiş. Bu hayvanı alıp tekrar barınağa kapatamazsınız. Barınaklar geçici bakım evidir. Bir hayvanı orada en fazla 15 gün tutulabilir. İnsana bir saldırısı yoksa bir havanı tekrar barınağa koyamazsınız. Saldırganlık gösterse zaten doğaya salınmazdı” dedi.
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER
Konya
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.