Gezen'in özrü kabahatinden büyük
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun destekçileri tarafından kurulan Facebook'daki gruba özel videolu açıklama yapan Müjdat Gezen, Arena programında kullandığı tepki çeken sözlerini değerlendirdi.
Anketlerin konuşulduğu Arena'da, Aziz Nesin’in yıllar önce söylediği "Türkiye'nin yüzde 60'ı aptaldır" sözünü hatırlatarak “Bir ankette AKP yüzde elli çıkmış. Aslında Aziz Nesin kriterine göre yüzde 60 çıkması lazım” diyen tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, son açıklamasında,"Benim fikrim aptal yok, kandırılmış saf vatandaşlarımız var. Onların kendi yaptırdıkları ankette de biraz daha az okumuş, daha saf ve daha geri bırakılmış, çocuklar, insanlar olduğu o ankette çıktı zaten." diyerek yeni bir tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı.
Gezen, 2007 seçimlerinde sandıktan yüzde 47'yle çıktığı için "her iki kişiden birinin oyunu aldı" yorumu yapılan AK Parti'nin, 70 milyonda 15 milyonun oyunu aldığını belirterek, "Türkiye’nin nüfusu 72 milyon 561 bin 312, AKP’ye oy verenlerin sayısı, 15 milyon 679 bin 71. Sayı mı saymasını bilmiyoruz, aptal mıyız? Bizi aptal yerine mi koyuyorsunuz. Hani sokaktaki iki kişiden biri AKP’liydi. 15 milyon oyunuz var. Türkiye’nin nüfusu 30 milyon mu? Kimi uyutuyorsunuz…" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.