Gerekirse darağacına yürürüz
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin Aydın ve Muğla’daki il kongrelerine katılarak partililere seslendi. Aydın’daki konuşmasında ‘Adnan Menderes’ vurgusu yapan Davutoğlu, Menderes’in TSK içinde hiyerarşi tanımayan paralel bazı cuntalar tarafından katledildiğini dile getirdi. 27 Mayıs darbesinden sonra ona benzer şekilde 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat’ın yaşandığını hatırlatan Başbakan, benzer bir darbe girişimine ise 17-25 Aralık ve 19 Ocak TIR baskınlarıyla tanık olduklarını söyledi. "Paralel çete, Türk demokrasisine darbe vurmaya kalktı. Milletten destek almadan, millete hesap vermeden bu ülkeye hükmetmeye kalktı ama şaşırdıkları, beklemedikleri, hesap etmedikleri şey şuydu ki, bu sefer karşılarında kaya gibi duran AK Parti kadroları var" diyen Davutoğlu, şehit Başbakan Adnan Menderes’in emaneti olan demokrasiye ne olursa olsun sahip çıkacaklarını kaydetti. Başbakanlık görevini aldığında Menderes’in kabrine gittiğini ve orada manen söz verdiğini anlatan Davutoğlu şunları söyledi:
BİR SANİYE TEREDDÜT ETMEYİZ
"Dedim ki ahirette mekanın cennet olsun, sen şehitsin. Eğer senin emanetini, yani milli iradeyi korumak gerekirse senin gibi darağacına yürümek konusunda bir saniye dahi tereddüt etmeyeceğiz. Bu çete ve onunla işbirliği yapan muhalefet partileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Başbakanlığı döneminde kumpaslarla ‘dönemin başbakanı’ demeye kalkıştı."
ALLAH YOLUNDAN AYIRMASIN
"Sabık Başbakan dedikleri Adnan Menderes, milletimizin kalbinde ezeli ve ebedi demokrasi kahramanı başbakandı, hep öyle kalacak. Menderes’e yapılan muamelenin aynısı Erdoğan’a yapılmak istendi. Ama millet onu bugün Cumhurbaşkanı yaptı. Biz hiçbir şekilde milletimizin bize verdiği emaneti, namerde teslim etmeyiz, başka hiçbir merciye hesap vermeyiz. Allah bizi Adnan Menderses’in yolundan ayırmasın, hepimize şehit Başbakanımızın emanetine sahip çıkmayı Allah nasip eylesin."
İkisi de yanlış
Başbakan Davutoğlu, Fransız Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırısına karşı olduklarını vurguladı ve diğer yandan Peygamber’e hakaretin de kabul edilemeceğini söyledi. Davutoğlu, “Bizim prensibimiz açıktır: her yerde şiddete, teröre karşı çıkarız; ama, hiçbir yerde de hakarete göz yummayız. Hazreti Peygamber’in ve onun ashabının, bütün büyüklerimizin onurunu, izzetini korumak için sesimizi her yerde yükselttik, yükseltiriz Allah’ın izniyle. Hazreti Peygamber’in onuru bütün insanlığın onurudur. O alemlere rahmet yüce peygamber için her şeyimizi feda ederiz” diye konuştu. Davutoğlu ayrıca, Fransız dergisindeki hakaret karikatürlerini Türkiye’de yayınlayan gazeteye CHP’nin destek verdiğini hatırlattı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.