Genç Kadın için mutlu son

Genç Kadın için mutlu son
Karaman'ın Ermenek ilçesinde çocukken evin damında oyun oynadığı sırada damdan düşen ve alt çenesini kıran kadının 23 yıllık çilesi sona erdi.
Karaman'ın Ermenek ilçesinde çocukken evin damında oyun oynadığı sırada damdan düşen ve alt çenesini kıran kadının 23 yıllık çilesi sona erdi.
Çene kemiği 23 yıldır kırık olduğu için sıvı gıdalarla yaşamını sürdüren 31 yaşındaki Sultan Alkan'ın, Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünde geçirdiği operasyonla çilesi sona erdi. Evli ve bir çocuk sahibi olan Sultan Alkan, kaza sonrası psikolojisinin çok bozulduğunu ve insanların kendisini dışladığını belirterek, "Olaydan sonra ağzımı tam olarak açamıyordum. 15 yaşına kadar maddi yetersizlikler dolayısıyla tedavi olamadım daha sonra gittiğim hastanelerde 2 kere operasyon geçirdim ancak sonuç alamadım. Psikolojim tamamen bozuldu. İnsanların yanında yemek yiyemiyordum ve sürekli dışlandım" dedi.
Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde geçirdiği ameliyat sonrası çenesini rahatlıkla hareket ettirebildiğini ifade eden Alkan, "Bu ameliyat sayesinde artık ağzımı açabiliyorum ve ilk defa dilimi bu kadar rahat hissedebiliyorum. Şuan kendimi daha iyi hissediyorum. Doktorlarıma teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Ameliyatı gerçekleştiren Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Tosun ise ameliyatın çok başarılı geçtiğini ifade ederek, "Ameliyat için uyutulması amacıyla hastamıza ilk olarak anestezi bölümünde Türkiye'nin sayılı merkezlerinde yapılan fiber optik entübasyon (boğazı delinmeden) uyutma tüpü yerleştirilerek narkoz verildi. Kaynamış olan çenenin eklem bölümleri ayrılarak araya karından alınan doku yerleştirildi ve ağzın
açılması sağlandı. 1.5 saat süren operasyonu başarı ile tamamladık" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.