Galatasaray Şampiyon oldu
Yayınlanma:
Galatasaray Medical Park, Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Tarsus Belediyesini 68-53 mağlup ederek kupayı 8. kez müzesine götürdü.
Galatasaray Medical Park, Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Tarsus Belediyesini 68-53 mağlup ederek kupayı 8. kez müzesine götürdü.
Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Galatasaray Medical Park ile Tarsus Belediyesi, Gaziantep’te karşı karşıya geldi.
Galatasaray Medical Park, ABD’li oyuncusu Fowles’ın yıldızlaştığı maçta Tarsus Belediyesi’ni 68-53 yenerek 8. kez mutlu sona ulaştı.
Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın ilk 5 dakikası 8-8 eşitlikle geçildi. Işıl Alben’le oyuna ağırlığını koyan Galatasaray, ilk çeyreğin son 1.5 dakikasına 16-10 üstün girdi ve çeyreği de 23-16 önde kapattı.
İkinci çeyreğe Fowles’ın basketiyle başlayan sarı kırmızılılar, farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Ancak oyundan kopmayan Tarsus Belediyesi, farkı 3 sayıya kadar indirmeyi başardı ve soyunma odasına 35-32 geride gitti.
Karşılaşmanın ikinci devresi de karşılıklı basketlerle başladı. Fowles’ın bulduğu basketlerle ipleri yeniden ele alan Galatasaray, 3. çeyreğin bitimine 3 dakika 40 saniye kala farkı çift hanelere taşıdı: 48-38. Farkı açmaya devam eden sarı kırmızılılar, son çeyreğe de 52-41 önde başladı.
Son çeyreğe de etkili başlayan Galatasaray, bulduğu kolay sayılarla farkı açmaya devam etti ve ilk 4 dakika içinde farkı 14 sayıya çıkarttı. Kalan sürede oyundan kopan rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyen sarı kırmızılılar, salondan 68-53 galip ayrıldı.
Galatasaray'da Fowles 26 sayı -11 ribaundla maça damga vuran isim olurken, Augustus 8 sayı - 8 ribaund - 2 asistle, Catchings de 11 sayı - 6 ribaundla galibiyette büyük pay sahibi oldu.
Spor
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.