G.Saray ateşle oynuyor
Hedefler aynı, hesapları ise farklı olan Sivasspor ile Galatasaray arasındaki maçı evsahibi ekip 2-1 kazandı. Geçen hafta Fenerbahçe derbisini kazanan-sarı-kırmızılı ekip, Melo, Sneijder, Hakan Balta ve Drogba gibi önemli oyuncularından yoksun olarak çıktığı maçta Sivasspor'a mağlup olarak deplasmandaki kötü gidişini sürdürdü. 2014 yılında oynadığı son 6 dış saha maçında henüz galip gelemeyen Galatasaray, dün Sivas'ta aldığı yenilgiyle ikincilik için yarıştığı Beşiktaş'ın gerisine düştü; Şampiyonlar Ligi'ne katılma yolunda da büyük yara aldı. Ligin 22. haftasındaki Kasımpaşa maçında gördüğü kırmızı kartın ardından 6 maç ceza alan Da Costa'nın da forma giydiği maçta Sivasspor, güçlü rakibi karşısında aldığı galibiyetle UEFA Avrupa Ligi'ne katılma yolunda büyük adım attı. 17. dakikada Sivasspor, Aatif'in golüyle 1-0 öne geçti; ardından farkı artırmak için net fırsatlardan yararlanamadı. Oyunda dengeyi kuran ve etkili ataklar geliştiren Galatasaray 42. dakikada Yekta'nın golüyle skora eşitlik getirdi: 1-1. 58'de Utaka'nın ceza sahası dışından sert şutu direğe çarparak yandan auta gitti. 60'da Aydın'ın pasında Utaka, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Muslera'yı çalımladı ardından topu boş kaleye göndererek Sivasspor'u yeniden öne geçiren golü attı: 2-1. Özellikle maçın son dakikalarından beraberlik için oyunu rakip kaleye yıkan Galatasaray, Ontivero ve Koray ile fırsatlar yakaladı ancak golü bulamadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.
Sorumluluk ve hata benim
G.Saray Teknik Direktörü Mancini, Sivas maçında oyuncuların ellerinden gelini yaptığını açıkladı; görevine 'devam ya da tamam' şeklindeki soruya ise uzun zamandır galip gelemediklerini ve gol atmaları gerektiğini söyledi
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Sivasspor karşısında oyuncularının ellerinden gelen her şeyi yaptığını düşündüğünü belirterek, 'Burada eğer suçlu varsa hoca olarak bu sorumluluğu ben alıyorum. Hatalar benim' dedi. Maçın ilk 20-25 dakikasında kötü oynadıklarını belirten İtalyan teknik adam, 'Akabinde gereksiz bir gol yedik. Ondan sonra takım olarak iyi oynamaya başladık ve şanslar da bulduk, golü de bulduk ve skor 1-1 oldu. Ondan sonra da birkaç tane gollük pozisyonlarımız vardı. Ne yazık ki olmadı, yaptığımız hatalarla da ikinci golü yedik' diye konuştu. Bir soru üzerine Burak Yılmaz'ın performansını değerlendiren Mancini, 'Sonuçta hoca benim, kararı alacak kişi de benim. Oyuncularımın gerçekten elinden gelen her şeyi yaptığını düşünüyorum. Burada eğer suçlu varsa hoca olarak bu sorumluluğu ben alıyorum' dedi. 'Kendinizi başarılı görüyor musunuz? Kayserispor maçından sonra bavullarınızı alıp gidebileceğinizi söylediniz, fikirlerinizde ne değişti de vazgeçtiniz?' şeklindeki soru üzerine Mancini, uzun zamandır galip gelemediklerini, futbolun basit olduğunu ve kazanmak için gol atılması gerektiğini söyledi.
Juve'den Drogba'ya 4 milyon Euro'luk teklif
G.Saraylı Drogba'ya Juventus'tan yıllık 4 milyon Euro'luk teklif. Sport MediaSet'in haberine göre İtalyan ekibi, menajeri ile Torino'da bir araya geldiği yıldız oyuncuya bir yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme teklifinde bulundu.
Alex Telles ve Semih Napoli'nin hedefinde
G.Saraylı Alex Telles'i Napoli kadrosuna katmak istiyor. İtalyan La Gazetta Dello Sport gazetesi, Brezilyalı genç oyuncu ile birlikte Semih Kaya'nın da Napoli'nin hedefleri arasında yer aldığını iddia etti.
Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinde tur atabilir
Beşiktaş ve G.Saray'ın puan kayıpları, F.Bahçe'nin tur şansını öne çekti. Sarı-lacivertliler bugün Antalyaspor'u yenerse, ligin son 5 haftasına Beşiktaş'ın 12, G.Saray'ın ise 13 puan önünde girecek. F.Bahçe, 20 Nisan'daki Beşiktaş derbisini kazanırsa siyah-beyazlılarla fark 15'e yükselecek. G.Saray ise Kasımpaşa'yı yense bile fark 13'te kalacak. Bu durumda F.Bahçe, şampiyonluğunu ilan etmiş olacak.
Manchester City'li Boyata iddiası
İngiliz basını Manchester City'li Dedryck Boyata'nın G.Saray'ın listesinde olduğunu
ileri sürdü. Haberde, sezon sonunda İngiliz ekibiyle sözleşmesi bitecek Belçikalı defans oyuncusunun kendisine gelen transfer tekliflerini değerlendirmek istediğine dikkat çekildi.
Burak ve Selçuk 3 yıl daha uzatıyor
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, son günlerde takımda ayrılacakları iddia edilen Burak Yılmaz ve Selçuk İnan ile yeni sözleşme konusunda anlaştıklarını açıkladı. 2 yıllık mukavelesi bulunan Burak'ın kontratını 3 yıl daha uzattıklarını belirten Ünal Aysal, Selçuk konusunda ise '3 yıllık uzatma teklifini Selçuk'a da yaptık. Kararını hafta içinde verecektir' dedi. Başkan Aysal, kaleci Muslera ve Hakan Balta'nın da mukavelelerini uzatacaklarını söyledi.
Biz de yenilmek istemeyiz
Futbolda kötü anlar olabiliyor
Galatasaray'ın tecrübeli kalecisi Muslera, Sivasspor yenilgisi sonrası taraftarlara seslendi. 'Biz de yenilmek istemiyiz ama futbolda kötü anlar olabiliyor' diyen Uruguaylı kaleci, 'Futbolda iyi anlar ve kötü anlar vardır. Şu an kötü bir dönemdeyiz. İyi anlarda nasıl berabersek kötü zamanlarda da bunu sergilemeliyiz. Taraftar desteğine ihtiyacımız var. Önemli olan kötü anlarda da desteklemek. En iyisini yapmaya çalıştığımızı unutmasınlar' şeklinde konuştu.
G.Saray'da kritik gün
Galasaray Kulübü'nün yıllık olağan mali genel kurul toplantısı bugün yapılacak. Saat 10.00'da başlayacak kongrede 2013'te yapılan erken seçimle ilgili Dernekler Masası'ndan gelen yazı üyelerle paylaşılacak. Seçimin bir yıl için mi yoksa 3 yıl için mi yapıldığı gündem maddesinde görüşme açılacak. Sarı-kırmızılı yönetim, 9 Temmuz 2011'deki mali genel kurulda kabul edilen, kulüp hisse ve gayrimenkullerin değerlendirilebilmesi ile ilgili yetkinin 2016'ya kadar uzatılmasını talep edecek. Yönetim, mevcut kiracısıyla davalık olduğu Galatasaray Adası'nın yeniden kiraya verilebilmesi konusunu da oylanacak. Kongrede ayrıca 1995'ten itibaren verilen tüm disiplin cezalarının affedilmesi ile ibrasızlık kararlarının kaldırılması üyelerin oyuna sunulacak. Bu maddenin kabul edilmesi durumunda, Adnan Polat başkanlığındaki yönetim kurulunun 2011'deki mali genel kurulundaki idari yönden ibrasızlığı da kalkmış olacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.