Ereğli'de ilaç kalıntısız kiraz eğitimi

Ereğlide ilaç kalıntısız kiraz eğitimi
Ereğli'de kirazın daha sağlıklı koşullarda ve ilaç kalıntısız üretilmesi için eğitim toplantısı düzenlendi.
Ereğli'de kirazın daha sağlıklı koşullarda ve ilaç kalıntısız üretilmesi için eğitim toplantısı düzenlendi.
    
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonundaki eğitim toplantısında, ilaç kalıntısız kiraz yetiştiren üreticilerin, önümüzdeki yıllarda bakanlık tarafından destekleneceğini söyledi.
     Özellikle beyaz kirazın Ereğli için büyük önem arz ettiğini ifade eden Özgüven, ''Beyaz kiraz, ilaç kalıntısız olarak üretilebilirse, bu önemini giderek artıracak'' dedi.
     İlaç kalıntısız kiraz üretiminde üreticilerin, müdürlüklerin teknik personelinden, gerekli yardım ve bilginin alınması gerektiğini vurgulayan Özgüven, ''Teknik personelin verdiği bilgiler ışığında ilaçlama zamanlarına özen göstererek, ilaçlama yapılması gerekir. İlaç kalıntısız ve bakanlık logolu kasalarla satış yapacak üreticilerin, önümüzdeki yıllarda bakanlık tarafından desteklenmesi planlanıyor'' diye koştu.
     Toplantıya, Konya İl Müdürlüğü ziraat mühendisleri Hanefi Hançer, Orhan Çoruh, ilçe Ziraat mühendisleri Necati İdris Abat, İsmail Ay, Mustafa Daşdemir ve çok sayıda kiraz üreticisi katıldı.

 


AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.