Dünya Kupası'nda tam bir ölüm grubu!
Son Avrupa Şampiyonası finalisti İtalya, son Güney Amerika şampiyonu ve Dünya dördüncüsü Uruguay ve İngiltere'nin bulunduğu D Grubu'nda üst tura çıkma mücadelesi çok zorlu geçecek. Bu üç takım, prestij peşinde olan Kosta Rika'ya puan kaptırmak istemeyecek. Grubun en zayıf halkası Kosta Rika ise sürpiz peşinde koşacak. Kosta Rika karşısında sürpriz bir puan kaybı yaşayan ülke, Dünya Kupası'na erken veda etme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Kısacası, İngiltere, İtalya ve Uruguay'ın mücadelesi nefes kesecek.
Turnuva alışkanlıkları İtalya'yı favori kılıyor
İtalya, 2012 Avrupa Şampiyonası'nda tarihinden farklı bir futbol kimliğiyle beklenmedik derecede başarılı olmuş ve finale kadar yükselmişti. Katı savunmasıyla ünlü İtalyanlar, göze hoş gelen bir futbol oynayarak herkesi şaşırttılar. Süper taktisyen Prandelli, 2006'daki dünya şampiyonluğundan sonra düşüşe geçen milli takımı, uluslararası futbolda tekrar söz sahibi yaptı. 2014 Dünya Kupası'nda ilk akla gelen favorilerden olmasalar da nereye kadar ilerleyecekleri tahmin edilemez.
İtalya'nın kalesi Buffon'la emniyette. Sert savunmacı geleneği Bonucci ve Chiellini'yle devam ediyor. Genlerinde savunma olan İtalya, bu konuda yine sıkıntı yaşamayacaktır. Orta sahada Pirlo gibi bir organizasyon ustası. Genç Veratti, İrlanda hazırlık maçında ayağı kırılıp kadrodan çıkan Montolivo'nun yokluğunu dolduracak. Marchisio ve De Rossi orta sahanın enerji kaynağı olacak.
Hücumda 2012'de iyi bir ikili olan Balotelli ve Cassano, Napolili süper yetenek Insigne ve yaptığı çıkışla Borussia Dortmund'a transfer olan Immobile'den oluşan bir derinliğe sahipler. Bu parlak hücum hattı her maça etki edip, sonucu değiştirebilecek güçte. İtalya, turnuvanın en dengeli kadrolarından birine sahip. İngiltere ve Uruguay gibi takımlarla yarışacak olsalar da, turnuva alışkanlıkları ve güçleriyle grubun favorisi konumundalar.
İTALYA
FUTBOLCU KULÜBÜ YAŞI
KALECİLER
Gianluigi Buffon Juventus 36
Mattia Perin Genoa 22
S.Sirigu PSG 27
DEFANS
Ignazio Abate AC Milan 28
A.Barzagli Juventus 33
L.Bonucci Juventus 27
G.Chiellini Juventus 30
M.Darmian Torino 25
M.De Sciglio AC Milan 22
G.Paletta Parma 28
ORTA SAHA
A.Aquilani Fiorentina 30
A.Candreva Lazio 27
De Rossi Roma 31
C.Marchisio Juventus 28
Thiago Motta PSG 32
Marco Parolo Parma 29
Andrea Pirlo Juventus 35
Marco Verratti PSG 22
FORVET
Mario Balotelli AC Milan 24
A.Cassano Parma 32
Alessio Cerci Torino 27
Ciro Immobile Torino 24
Lorenzo Insigne Napoli 23
En büyük sıkıntısı kalesi ve savunma hattı
Dünyanın en önemli futbol ülkelerinden biri İngiltere'nin Dünya Kupası geçmişi fiyaskolarla dolu. Her turnuvaya büyük hedeflerle gittiler ama 1990'dan beri yarı final bile göremediler. Bu sefer İngilizler'den beklenti daha düşük seviyede. Kimse, Uruguay ve İtalya'nın bulunduğu gruptan çıkamamalarını garip karşılamaz. Diğer yandan; beklentinin tersine dönmesi onların üstündeki baskıyı hafifletip, daha rahat ve başarılı bir takım ortaya çıkarabilir.
İngiltere, şu anda kabuk değiştiren bir görüntü veriyorlar ve bu değişimin yeni gençleri için bu turnuva çok önemli bir sınav olacak.
İngiltere'nin en büyük sıkıntısı, yıllardır çözülemeyen kaleci sorunu ve kapasitesi soru işareti olan defans hattı. Joe Hart, Manchester City ve milli takımın kalesini yıllardır koruyor olsa da, güven veren bir kaleci değil. Beklenmedik hatalarla sonuca olumsuz etkileri olduğu gibi, ekstra kurtarışlarla yaptığı katkı yok denecek kadar az.
Dünya Kupası'na az kaldı ama İngiliz savunma hattı henüz oturmadı. Roy Hodgson aradığı dörtlüyü bulabilmiş değil. Orta saha oyuncusu Milner'ı sağ bekte deniyor. Stoper ikilisinin kimlerden oluşacağı, ve ortaya çıkacak ikilinin ne kadar başarılı olacakları soru işareti.
İNGİLTERE
FUTBOLCU KULÜBÜ YAŞI
KALECİLER
Joe Hart M.City 27
Ben Foster W.Bromwich 31
Fraser Forster Celtic 26
DEFANS
L.Baines Everton 30
Gary Cahill Chelsea 29
Phil Jagielka Everton 32
Glen Johnson Liverpool 30
Phil Jones M.United 22
Luke Shaw S.Hampton 19
Chris Smalling M.United 25
ORTA SAHA
Ross Barkley Everton 21
Steven Gerrard Liverpool 34
J.Henderson Liverpool 24
A.Lallana S.Hampton 26
Frank Lampard Chelsea 36
James Milner M.City 28
Chamberlain Arsenal 21
R.Sterling Liverpool 20
Jack Wilshere Arsenal 22
FORVET
R.Lambert S.Hampton 32
Rooney M.United 29
D.Sturridge Liverpool 25
D.Welbeck M.United 24
Dünya Kupası'nda tek hedefleri prestij
Kosta Rika, kuralar çekildiği gün umudu tükenen ülkelerden. Sınırlı güçleriyle bu grupta ayakta kalmaları imkansız. Kuzey ve Orta Amerika elemelerinde onlara iyi bir konum sağlayan savunmalarının, bu forvet hattı etkili 3 ülkeye karşı tutunabilmesi oldukça zor görünüyor. Aldıkları her puan sürpriz olacaktır.
KOSTA RİKA
FUTBOLCU KULÜBÜ YAŞI
Kaleciler
Keylor Navas Levante 28
Pemberton Alajuelense 32
Cambronero Herediano 27
DEFANS
Johnny Acosta Alajuelense 31
G.Gonzalez C.Crew 26
W.Francis C.Crew 24
Michael Umana Saprissa 32
Heiner Mora Saprissa 30
Oscar Duarte Brugge 25
Junior Diaz Mainz 05 31
C.Gamboa Rosenborg 25
Roy Miller Red Bulls 30
ORTA SAHA
Celso Borges AIK 26
C.Bolanos Kopenhag 30
E.Granados Heradiano 29
Miguel Cubero Herediano 27
M.Barrantes Aalesunds 31
Yeltsin Tejeda Saprissa 22
Diego Calvo Valerenga 23
FORVET
Bryan Ruiz PSV 29
Joel Campbell Olympiakos 22
Randall Brenes Cartagines 31
Marco Urena Kuban 24
Kalelerini sağlama almak zorundalar
Uruguay, son yıllarda yakaladığı jenerasyonla dünya futbolunun önemli ülkelerinden biri haline geldi. Güney Amerika elemelerinde ancak 5. olup, Ürdün'le Play-Off oynamak zorunda kalsalar da şu anda formda olan yıldızlarıyla Brezilya'da iddialı olacaklardır. Elemelerde takım savunmasında yaşadıkları problemler 16 maçta 25 gol yemelerine sebep oldu. Orta sahanın direncini yükselterek defansı rahatlatmaları gerekecek. Çünkü ellerinde Suarez, Cavani ve Forlan gibi forvet oyuncuları var. İtalya ve İngiltere gibi güçlü takımlara karşı kalelerini sağlama almak zorundalar.
URUGUAY
FUTBOLCU KULÜBÜ YAŞI
Kaleciler
Muslera Galatasaray 28
Martin Silva V.Da Gama 31
R.Munoz Libertad 32
DEFANS
Lugano W.Bromwich 34
Diego Godin A.Madrid 28
Gimenez A.Madrid 19
M.Caceres Juventus 27
M.Pereira Benfica 30
Jorge Fucile Porto 30
S.Coates Nacional 24
ORTA SAHA
Arevalo Rios Morelia 32
W.Gargano Parma 30
Diego Perez Bologna 34
A.Gonzalez Lazio 30
A.Pereira Sao Paulo 29
C.Rodriguez A,Madrid 29
Ramirez S.Hampton 24
N.Lodeiro Botafogo 25
FORVET
Luis Suarez Liverpool 27
E.Cavani PSG 27
D.Forlan Osaka 35
C.Stuani Espanyol 28
A.Hernandez Palermo 24
Nasıl geldiler?
İtalya: Avrupa elemeleri grubunda lider oldu. İngiltere: Avrupa elemeleri grubunda lider oldu.
Uruguay: Güney Amerika elemelerini 5. tamamlayıp Güney Amerika-Asya Play-Off'una kaldılar. Play-Off'ta Ürdün'ü geçtiler.
Kosta Rika: Orta, Kuzey Amerika ve Karayipler elemelerinde ikinci tur grubunu ikinci sırada tamamladı.
Başarıları
İtalya: Şampiyon (1934, 1938, 1982, 2006)
İngiltere: Şampiyon (1966)
Uruguay: Şampiyon (1930, 1950)
Kosta Rika: Son 16 (1990)
D Grubu maç programı
14 HAZİRAN CUMARTESİ:
22.00 Uruguay-Kosta Rika
(Estadio Castelao Fortaleza)
01.00 İngiltere-İtalya
(Arena Amazonia Manaus)
19 HAZİRAN PERŞEMBE:
22.00 Uruguay-İngiltere
(Arena Corinthians Sao Paulo)
20 HAZİRAN CUMA:
19.00 İtalya-Kosta Rika
(Arena Pernambuco Recife)
24 HAZİRAN SALI:
19.00 İtalya-Uruguay
(Estadio das Dunas Natal)
19.00 Kosta Rika-İngiltere
(Estadio Mineirao Belo Horizonte)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.