Düğünler piyasayı hareketlendirdi

Düğünler piyasayı hareketlendirdi
Yaz mevsiminin gelmesi ve düğün sezonunun açılması ile birlikte düğüne paralel

Yaz mevsiminin gelmesi ve düğün sezonunun açılması ile birlikte düğüne paralel olan bütün sektörlerde gözle görülür bir iş artışı yaşandı. Esnaf bu durumdan gayet memnun

Okulların kapanması ve yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte düğünlerde ciddi bir artış gözleniyor. Bu artış, düğüne paralel olarak çalışan bütün esnafı sevindiriyor. Sezona hızlı bir giriş yaptıklarını bildiren esnaf, yaz sonuna kadar bu hareketliliğin devam etmesi halinde uzun süreden beri etkisini hissettiren ekonomik krize de elveda demek istiyor. Başta toptan gıdacılar, sarraflar ve tuhafiyeciler olmak üzere düğüne endeksli olarak iş yapan esnaf bugünlerde halinden memnun.

Konya düğünlerinin vazgeçilmezi hiç şüphesiz ki düğün pilavı. Geleneksel olarak Konya’nın hemen her yerinde düğünlerde davetlilere ikram edilen düğün pilavı, düğün pilavcılarının işlerini hızlandırdı. Haftanın her günü çalıştıklarını ve özellikle pazar günleri yoğunluk nedeniyle pilav yetiştirmekte zorlandıklarını dile getiren Baranlar Düğün Malzemeleri Sahibi Mehmet Baran, “Yaz mevsiminde düğünler yoğunlaşıyor. Bu da düğün sektöründe çalışan biz esnafların yoğun günler yaşamasına neden oluyor. Ne kadar yoğun olsak da, müşterilerimize en iyi hizmeti vermek için çalışmaktayız. Yaklaşık 30 yıldan bu yana bu sektörün içinde yer alıyoruz ve prensiplerimizden taviz vermeksizin, kaliteli olanı en hesaplı şekilde müşterilerimize sunmaya çalışıyoruz” dedi. Haftada ortalama 20 düğünde pilav yaptıklarını kaydeden Mehmet Baran, “Düğünlere ekip olarak gittiğimiz için, düğün sahibini yemek konusunda zor durumda bırakmıyoruz. Pilavın pişmesinden ikram edilmesine kadarki süreçte her türlü hizmeti ekibimizle sağlıyoruz. Aşçımız, bulaşıkçımız, garsonumuz ve çaycımız düğün yerinde hazır bulunduruluyor. Düğün sahibine ise sadece misafirlerini ağırlamak kalıyor” dedi.

Pirinç, bamya, tereyağı, et ve şeker gibi pilav için gerekli olan malzemelerin fiyatlarının sürekli olarak artış eğiliminde olduğunu fakat, bunu vatandaşa yansıtmamaya çalıştıklarını ifade eden Mehmet Baran, “Müşterilerimizi mağdur etmemek için bu artışları elimizden geldiğince yansıtmamaya çalışıyoruz. Özellikle son dönemde et fiyatları geçen yıla oranla neredeyse iki misli arttı. Bu da doğal olarak maliyetleri artırdı. Ortalama bin kişilik bir düğün yemeğinin maliyeti kişi başı 7 liradan ortalama 7 bin lirayı buluyor” dedi. Ramazan’ın Ağustos ayına gelmesi ve hemen sonrasında okulların açılacak olması nedeniyle bu yıl düğün sezonunun geçen yıllardan daha kısa süreceğini bildiren Mehmet Baran, “İşlerimizin geçen yıllara oranla daha yoğun olması da bundan kaynaklanıyor. Bu yıl sezon daha kısa sürecek. Ama düğün için belli bir potansiyel var. Düğün işini Ramazan’dan önce halletmek isteyenler özellikle içinde bulunduğumuz Haziran – Temmuz dönemine yoğunlaşıyorlar. Okullar açılmadan önce çocuklar sünnet ettiriliyor. Yine evlenecek olan çiftler de Ramazan’dan önce düğün işini bitirmeye çalışıyor” diye konuştu.

Merhaba

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.