Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru Konya'da
Yayınlanma:
Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret etti.
Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret etti.
Selçuk Üniversitesi'nce düzenlenen "Türk Dış Politikası ve Dışişleri Bakanlığı Kariyer İmkanları" konulu konferansa katılmak üzere Konya'ya gelen Koru, ilk olarak Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile görüştü. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akyürek, Koru'ya Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) kursiyerleri tarafından hazırlanan çiniden yapılmış sikke ile Mevlana'nın eserlerinden Mesnevi hediye etti. Ardından Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı makamında ziyaret eden Koru, Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra makam odasına geçerek Doğan ile bir süre görüştü. Koru, burada yaptığı açıklamada, hazırladıkları bir program çerçevesinde Türkiye'nin çeşitli ilerinde ülkenin dış politikasını anlattıklarını ve Bakanlık hakkında bilgi verdiklerini söyledi. Bugüne kadar hep dış gelişmeleri izleyerek, ona göre dış politikayı belirlediklerini dile getiren Koru, "Ama arzu ettik ki; dış politikayla ilgili halkımızı da bilgilendirelim. Bu kapsamda çeşitli üniversitelere gidiyoruz, üst düzey ziyaretler yapıyoruz ve dış politikamızı anlatıyoruz. Bu çalışmamız Bakanlığımızın tanıtımı açısından da çok iyi oldu" dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Doğan da Koru'nun Konya'ya her zaman katkıları olduğunu, bu katkılarının artarak devam etmesini arzu ettiklerini dile getirdi. Ziyaret sonunda Vali Doğan, Koru'ya Mevlana Müzesi figürlü tablo hediye etti. Naci Koru, daha sonra Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun'u makamında ziyaret etti.
Güncel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.