Dış ticaret seminerinde tecrübe semineri
Konya Sanayi Odası’nda “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. Ekonomi Bakanlığının desteğiyle düzenlenen seminerde, bakanlığın daire başkanı ve şube müdürleri, katılımcılara dış ticaret konusunda bilgi verirken, bölgenin başarılı iş adamlarından Bürotime A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosunoğlu ile Koneks Dış Ticaret A.Ş. İhracat Genel Müdürü Ali Baltacı deneyimlerini paylaştı.
Ekonomi Bakanlığı, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası ile Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası müşterek organizasyonu ile Konya Sanayi Odası’nda düzenlenen “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” seminerine sanayiciler yoğun ilgi gösterdi.
Seminerin açılışında konuşan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Bozkurt Çağlayan, Konya’nın son yıllarda ihracatta önemli başarılara imza attığını, bugün 1172 ihracatçı firması ile İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa’nın ardından Türkiye’de 5. sırada yer aldığını söyledi. Çağlayan, seminere sanayicilerin yoğun ilgi göstermesinin Konya’nın önümüzdeki yıllarda ihracatta yeni başarılar yakalayacağına işaret olduğunu, Konya Sanayi Odası’nın diğer oda ve kurumlarla birlikte Konya’nın ihracatına katkıda bulunmak amacıyla projeler yürüttüklerini bildirdi.
İhracatın yüzde 60.1’i KOBİ’lerden
Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Mevzuat Birlikler ve Koordinasyon Daire Başkanı Recep Aslan, dış ticaretin ülkenin genel ekonomik gelişmesindeki temel gösterge olduğunu, Türkiye’nin dış ticaret konusunda iyi bir performans gösterdiğini, bu durumun Türkiye’nin rekabetçi bir pozisyona geldiğini teyit ettiğini söyledi. Genel ekonomik görünüm, Ekonomi Bakanlığının vizyon ve misyonu ile bakanlığın görevlerini içeren bir sunum yapan Aslan, Türkiye’nin geçen yıl başarılı bir büyüme performansıyla dünyada göz doldurduğunu ifade ederek, 2011 yılında Türkiye’nin büyüme rakamının yüzde 8 civarında olmasını beklediklerini bildirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.