Din görevlileri Çumra Şeker'i gezdi
Din görevlilerini Çumra Şeker Entegre Tesisleri’nde Sosyal Hizmetler ve İdari İşler Müdürü Dede Ülker karşıladı. Ülker, imamlara tesisleri gezdirdi ve her birim hakkında bilgi verdi. Konuşmasında yeni yatırımlardan da bahseden Ülker, Konya Şeker’i dünyanın takip ettiğini ve din görevlilerinin dualarına ihtiyaç duyduklarını söyledi. Programda din görevlileri ve imamlara toz ve küp şeker üretim tesislerinin yanı sıra muz ve domates seraları, Torku Çikolata tesisleri ve son olarak da angusların bulunduğu Taşağıl Damızlık Çiftliği gezdirildi.
Tesisleri büyük bir hayranlıkla gezdiklerini belirten Selçuklu Müftüsü Ali Okutan, şunları söyledi:
“Konya Şeker Fabrikasını 1977 yılında İmam Hatip Lisesi’nde okurken öğretmenlerimizle birlikte ziyaret etmiştik. 34 yıl sonra da Konya Şeker’in Çumra’da bulunan tesislerini gezdik. Bu vesileyle bu programın hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gerçekten 1977 yılında gördüğümüz o fabrikayla bugünkü Konya Şeker’i kıyas etmemiz mümkün değil. Aldığımız bilgiler çerçevesinde şunu bir cümleyle özetlemek isterim; ülkelerin, şehirlerin, beldelerin örnek aldığı, önder kabul ettiği, gerçekten gururlandığı, gurur duyduğu unsurlar vardır. Biz Konya’mızın manevi mimarı Hz. Mevlana ile övünürüz. O, Konya’nın dünyada tanıtılmasına vesile olmuştur. Bugün burada Çumra Şeker’i ziyaret ettik ve neticede şunu gururla söylüyoruz ki Çumra Şeker Entegre tesisleri bazı noktalarda dünyada tek sistem. Tesisin Konya’mızın gurur kaynağı, ülkemizin memleketimizin gurur kaynağı olduğunu gördük. Ben çalışmalarınızda başarılar diliyorum. İnşallah Konya Şeker bu çalışmalarıyla ülkemize ve gelişmekte olan ülkelere örnek olacaktır ve inşallah memleketimizin, ülkemizin şanını, şerefini bütün dünyaya yayacaktır. Başta Recep Konuk Bey olmak üzere bütün çalışanlara, Konya Şeker’in bütün ortaklarına, çiftçilerimize başarılar diliyorum. Cenabı Hak’tan sağlık ve afiyetler diliyorum.”
Konya İl Müftü Yardımcısı Dr. Mustafa Çoban da ziyarette yaptığı konuşmada ülkenin geleceğinde Konya Şeker'in güneş gibi parlayacağını belirtti. Çoban şöyle devam etti:
“Kuran-ı Kerim’de, insan için ancak çalıştığının karşılığı vardır, buyuruluyor. Efendimiz de insanlar elleriyle kazandıklarından daha hayırlı bir şey yememiştir, buyuruyor. Beldemizin manevi mimarlarından olan Hazreti Hadimi Hazretleri "Kişi odur ki ardında koyar bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser" diyor. Aslında bu tesisler gerçekten Konya’mızın, ülkemizin medarı iftiharı tesisler. Hz. Mevlana diyor ki, dün söylenenler dünde kaldı cancağızım, bugün yeni şeyler söylemek lazım. Burayı yöneten insanlar dünü dünde bırakıp geleceğe farklı bir vizyonla, farklı bir perspektifte bakarak işlerini yapmışlar, güzel şeyler geliştirmişler. Başkanımızın 'Çumra Şeker çoban yıldızı gibi doğdu güneş gibi parlayacak’ sözü de benim dikkatimi çekti. Ümit ediyoruz ki ülkemizin, şehrimizin, beldemizin geleceğinde Konya Şeker güneş gibi parlayacak ve bizim geleceğimizi aydınlatacak. Yine yetkili kardeşlerimizden aldığımız bilgilerde, çok farklı alanlarda üretim yaptıklarını ve yapmayı planladıklarını öğrendik ve iftihar ettik. İşte balıkçılıktan seracılığa kadar ana hizmet dalları dışında da üretimler başlayacak. Bitkilerin, zirai mahsullerin genetik kodlarıyla çok oynandığı bir dönemde, hatta soysuz bitkilerin arttığı bir dönemde organik üretime yönelmeleri, bizim geleceğimiz açısından da neslimizin geleceği açısından da çok önemli... Burada bulunmaktan ve sizlerle zamanı paylaşmaktan dolayı çok mutlu olduk. Dua ediyoruz, Rabbim memleketimiz, milletimiz için çalışan kardeşlerimizin bu çalışmalarını kolaylaştırsın, onlara yardım etsin. Onların ufuklarını açsın ki bizlere yeni yeni hizmetler, ürünler sunsunlar. İnşallah Konya Şeker ülkemizin sanayisinde suya atılan bir taş gibi hale hale genişleyecek ve her tarafı hareketlendiren her tarafı bereketlendiren bir yolun nüvesi olacak, kaynağı olacak diye dua ediyoruz”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.