“Değerlerimizi kapitalizme terk etmeyelim”
Sevgililer Günü gibi özel günler vatandaşı alışverişe zorlayarak tüketim toplumuna sürüklüyor. Kapitalizmin bazı günleri öne çıkarmak suretiyle insanları israfa, para harcamaya mahkum ettiğini ifade eden Ahmet Poçanoğlu, “Değerlerimizi tüketim endüstrisine terk etmememiz gerekiyor” dedi.
Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü gibi özel günler vatandaşı alışverişe zorlayarak tüketim toplumuna sürüklüyor. Yeterince pahalı ve gösterişli bir hediye alınmaması durumunda iyi baba, arkadaş olmadığı hissi oluşturuluyor. Bu yanılgıya bağlı olarak da insanlar maddi gelirini göz ardı etmeyerek lüks ürünlere yöneliyor. Bu durum da vatandaşları zor duruma sokuyor. Bu ithal günlerde cep telefonu, tek taş yüzük gibi daha çok ithal hediyelere yönlendirilerek vatandaş çıkmaza sürükleniyor. İnsanların birbirlerine olan sevgisi kullanılarak istismar ediliyor.
“İNSANLAR PARA HARCAMAYA MAHKUM EDİLİYOR”
Selçuk Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Poçanoğlu konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Günümüzde kapitalizmin modern diye her şeyi paraya ve kazanca tahvil eden bir anlayış içerisinde olduğunu ifade eden Poçanoğlu, “Bu anlayış bütün değerlerimizi satarak sermayesini kontrol ettiği parayı artırmak istiyor. Bu sebeple de bazı günleri öne çıkarmak suretiyle insanları israfa, para harcamaya mahkum ediyor. Bunun için de sevgiyi, muhabbeti ve her türlü bizim için değerli olan güzellikleri paraya tahvil ediyor. Bu tür değerleri sadece bir güne sığdırmak ve bunu alışveriş merkezlerinde harcamak bizim geçmişimize de hayat tarzımıza da uygun değildir” diye konuştu.
“SEVGİ SADECE BİR GÜNLÜK DEĞİL”
Bu günlerde insanlar arasında sevginin istismar edildiğini belirten Poçanoğlu, “Bizim sevdiklerimiz bir gün değil her gün sevdiklerimizdir. Daima onlara karşı muhabbetimiz vardır. Mesele babalar günü bizim için dünya ve ahirette babamızdır. Onlara hayattayken de sevgiyle, duayla arkasında dururuz. Vefat ettiklerinde de arkalarından hayır duaları okuruz. Böyle günlerde halkımızı buna mecbur ediyor. İnsanlar arasında kavgaya küslüğe, gereksiz yarışa sebep oluyor. Bunlara dikkat edip bu konulardan uzak durmak gerekiyor. Bütün değerlerimiz tüketim endüstrisinin metaı haline geliyor. Değerlerimizi tüketim endüstrisine terk etmememiz gerekiyor. İnsanının sevdiğini sadece yılda bir kez değer vermesi doğru değildir” şeklinde konuştu.
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.