Davutoğlu Hindistan'da

Davutoğlu Hindistanda
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Ansari
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Ansari ve Dışişleri Bakanı S.M. Krishna ile görüştü.
     "Güney-Güney İşbirliği" konferansı dolayısıyla Hindistan'ın Başkenti Yeni Delhi'de bulunan Bakan Davutoğlu, Hindistanlı yetkililerle de biraraya geldi.
     Önce Hindistan Dışişleri Bakanı S.M. Krishna ile görüşen Davutoğlu, görüşmede, iki ülke arasında hem karşılıklı ticarette hem de ziyaretlerde eksiklikler olduğunu vurguladı.
     Ticari ilişkilerde potansiyelin yeterince değerlendirilemediğini dile getiren Davutoğlu, karşılıklı ticareti geliştirme iradesinde olduklarını kaydetti.
     Davutoğlu, görüşmede ayrıca Yeni Delhi'ye Büyükelçi olarak atanan Burak Akçapar'ı, Krishna'ya takdim etti.
     Krishna da, Davutoğlu'na "Güney-Güney İşbirliği" konferansına katılımından ve Türkiye'nin Mayıs ayında En Az Gelişmiş Ülkeler Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak olmasından dolayı teşekkür etti.
     Davutoğlu'nun, Hindistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Ansari ile yaptığı görüşmede de, Asya ve Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler ve 5+1 ülkeleri ile İran arasında İstanbul'da yapılan toplantı sonrası gelişmeler ele alındı.
     Görüşmelerin ardından Bakan Davutoğlu, Hindistan Dışişleri Bakanı Krishna'nın "Güney-Güney İşbirliği" konferansı katılımcıları için verdiği akşam yemeğine katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.