"Davamıza asla veda etmeyiz'
Davutoğlu, partisinin 22. Olağanüstü Kongresinde konuştu.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, "Biz ahde vefayı her şeyin üzerinde tuttuk. Makamlara, mevkilere, koltuklara veda ederiz kardeşlerim ama ahdimize, ilkelerimize, davamıza asla veda etmeyiz, asla dönmeyiz, asla bırakmayız. Biz geçici gündemlerin değil kalıcı erdemlerin peşindeyiz. Ne yoldan saparız ne yoldaki tuzaklara düşeriz ne de ufkumuzu, davamızı, aşkımızı, sevdamızı unuturuz." dedi.
Davutoğlu şunları söyledi:
"Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz ama bu hareketin vazgeçmediği, vazgeçmeyeceği değerleri ve ilkeleri vardır. AK Parti, asla bir hicvin, bir kliğin, bir zümrenin partisi olmamıştır, olmayacaktır. AK Parti bütün milletimizin, bütün Türkiye'nin partisi olmuştur, öyle olmaya da devam edecektir."
Partimizi yeniden iktidara taşıdık. Seçimden önce milletimize verdiğimiz sözleri tutarak sizlerin başını dik tutmak için üç ay gibi kısa bir sürede bütün vaatleri yerine getirdik. Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı projeleri sonuçlandırdık.
EN KAPSAMLI TERÖR TEHDİDİYLE KARŞILAŞTIK
Cumhuriyet döneminin en kapsamlı terör tehdidiyle karşı karşıya kaldık. Başarılı bir mücadele verdik. Ülkemizin her dağı her sokağı teröristlerden temizleninceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu dönemde Türkiye bölgesinde devam eden yangınalar rağmen istikrarını korudu. Aşkla heyecanla ülkemizi baştanbaşa mahmur etme çabası içerisinde olduk. 81 ilimizin tamamına gittik. Rabbime hamd ediyorum verdiğimiz her sözü tuttuk. Her ne yaptıysak sizlerle birlikte yaptık.
Huzurlarınıza teşkilatımıza hareketimizin her bir ferdine teşekkür ediyoruz. 2. Olağanüstü Kongre'nin 'de bir vefa kongresi olmasını diliyorum. Bir veda değil vefa kongresi olmalı.
AK Parti hareketinde kimsenin vazgeçilmez olmadığını söyleyen Davutoğlu, "Ama bu hareketin vazgeçmediği, vazgeçmeyeceği değerleri ve ilkeleri vardır" diye konuştu.
Davutoğlu devamında kongre yapılmasından rahatsız olduğunu şu sözlerle vurguladı:
"Bugün partimiz adına yeni bir dönüm noktasına gelinmiştir. Zaferle çıkılmış bir seçim sonrası bu kongrede karşınıza çıkmak benim arzum değildi. Sizin rahatsızlığınızın da farkındayım ama meselemiz şahsi hallerin üzerindedir.
Ama davamız bütün şahsi meselelerimizin üzerindedir. Olağanüstü kongre kararı alıp görevi devretme kararımın nedeni AK Parti hareketinin zarar görmesi endişemdir."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.