Cumhurbaşkanı Gül, yargıda refom yapılmasını istedi

Cumhurbaşkanı Gül, yargıda refom yapılmasını istedi
Cumhurbaşkanı, HSYK'nın tartışmalı kararının ardından yaşananlar üzüntü verici derken, vakit kaybedilmeden yargı reformu yapılmasını istedi.

HSYK’nın tartışılan kararına devletin zirvesi kayıtsız kalmadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK’nın tartışmalı kararının ardından yaşanan gelişmeleri üzüntü verici olarak niteledi ve Türkiyenin kısır döngüden çıkması gerektiğini söyledi.

Gül, "Olup bitenler gerçekten çok üzüntü vericidir, bu benim hissiyatımdır ve yakından takip ediyorum. Birçok kişinin de hissiyatı budur. Bu bir fasit dairedir, çıkmaz bir kısır döngüdür. Bundan süratli bir şekilde Türkiye’nin çıkması gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanı, yapılması gerekeni de net ifadelerle açıkladı. Vakit kaybedilmeden yargı reformu yapılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Gül şöyle dedi:
"Bunun için yapılması gereken şey çok açıktır. Çok süratli bir yargı reformu yapmak gerekir, ama burada da dikkatinizi çekmek isterim, yargı reformu yapılırken bu çıkmaz sokak ya da kısırdöngü daha da derinleştirilmemelidir, daha çok politize olucu daha çok tartışıcı, daha çok kutuplaştırıcı olmamalı ve buna fırsat verilmemeli."

Cumhurbaşkanı Gül, bütün partilere işbirliği çağrısı da yaptı

Gül, "Türkiye, Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakereleri yapan bir ülkedir. Bu konuda AB’nin müktesebatları, kriterleri ve standartları Türkiye tarafından süratli şekilde üstlenilmelidir. Bu konuda aslında bütün partilerimizin önyargısız bir şekilde işbirliği içine girmeleri çok önemlidir" dedi.
 
 
 
 
trt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.