Çocuklarımız cinsel tehlike altında
İnternette çocuk pornografisinin giderek yaygınlaştığını ve çocuklarımız ile gençlerin cinsel geleceklerinin tehlike altında olduğunu söyleyen Jinekolog Dr. Ünzile Girişgin, “Tek çare var. O da İslâm’ın cinselliğe bakışıdır” dedi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jinekolog Opr. Dr. Ünzile Girişgin, “Çocuk ve Gençlerimizin İçinde Bulunduğu Cinsel Tehlikeler”in neler olduğunu dile getirdi.
Konya Aydınlar Ocağı’nın Sille Kültür Evi’nde düzenlediği Salı Sohbeti’nde, çocuklarımız ile gençleri bekleyen cinsel tehlikeler hakkında Dünya’dan ve Türkiye’den örnekler ve istatistikler vererek önemli açıklamalarda bulunan Dr. Ünzile Girişgin, ebeveynlerin, çocuğun yaş seviyesine göre cinsel eğitim vermesi, ergenlik döneminde çocuklarıyla cinsel konuları mutlaka konuşmaları gerektiğini söyledi.
Dünyada çocuk pornografisinin en yaygın olduğu ülkelerin başında Brezilya ile Taylant’ın geldiğini ve İslâm ülkelerinde de internetten bu tür sitelere en çok Pakistan’da girildiğine dikkat çeken Dr. Girişgin, “Sakın Okumayın Cıss” adlı kitabında eşcinsellikten tıbbî cinsel konulara varıncaya kadar 20’nin üzerinde konuyu ele aldığını belirtti. Halk arasında cinsel konuları konuşmanın pek doğru olmadığını düşünenlerin yanısıra bunun tam tersini düşünenlerin de olduğunu kaydeden Dr. Girişgin, “Bu konuları konuşarak tedbirler almayı düşünmeliyiz. Batı’da sınırsız cinsel özgürlük Freud ile başladı. Tayland’da pembe ve mavi perdeli evler var. Bu evlerde 2,5 milyon çocuk kullanılıyor. Türkiye’de de 1,500 çocuk kaçırıldı. Hollanda’da ise 22 bin pedafoli erkek parti kuruyor. Hollandalılar ise “bu vahşileri durdurun” diye feryat ediyor.
Türkiye’de ise 15 yaşında kürtaj olan kızlarımız var. İngiltere’de 15 yaşında yılda 1,500 kız kürtaj oluyor. Ülkemizde nişanlılık döneminde cinsellik yaşayarak ortada kalanlar var. Bu sayılar her geçen gün artıyor. İnternet pornografisi had safhada ve çocuklarımız ile gençler için büyük tehlike oluşturmaya başladı. İnternet suçlarında artış var. Bu sitelere giren insanların ve eşlerin mutluluğu bitiyor. Bu sitelere girişten dolayı Avrupa’da işten çıkarmalar çoğalıyor” dedi.
CİNSEL KONTROL GEREKİYOR
Cinselliğin bir bilim dalı olduğunu ve cinsel bilgilerin, ergenlik çağından itibaren çocuklara doğru öğretilmesi ve eğitim almaları gereken çok önemli bir konu haline geldiğine işaret eden Dr. Girişgin, “Anne ve babalar ergenlik döneminde çocuklarına oto kontrolü, nefs kontrolünü ve cinsel kontrolü öğretmeleri gerekiyor” dedi.
Gençlerin “Bana bir şey olmaz, ben hata yapmam” dememeleri ve kendilerine bu konularda fazla öz güven duymamaları gerektiğini de ifade eden Dr. Ünzile Girişgin, “İnternet üzerinden seks ticareti, ekonomik sömürü, teşhircilik ve röntgencilik alabildiğine artıyor. Bu da cinsel sapmaları beraberinde getiriyor. Özellikle küçük çocuklar suiistimal edilerek büyük istismara uğruyorlar” diye konuştu.
Dr. Girişgin, çocuğun yaş seviyesine göre cinsel eğitim verilmesi gerektiği üzerinde durarak çözüm olarak şunları söyledi. “Bütün bunları önlemek ve başta kendi ülkemizde olmak üzere dünyadaki bu kötü gidişatı durdurmak istiyorsak; İslâm’ın cinselliğe bakışını çok iyi kavrayarak insanımıza ve dünya insanlığına anlatmamız lâzım. Tek çare var. O da İslâm’ın cinselliğe bakışıdır.”
Soru-cevap kısmında söz alan Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü ise, insanda erdemli duygular ile süfli duyguların birarada olduğunu, cinselliğin ise insanın doğasında bulunduğunu belirterek “Burada biz evini ve gemisini kurtaran kaptan durumundayız. Tepeden aşağıya doğru düşen taşı durdurmak mümkün değil. Ümitsiz de değiliz. Taş dipe vurduğu zaman her şeyi anlayacak ve hal çareleri bulmaya çalışacağız. Bunu hep birlikte yaparsak çözümünü de kolay buluruz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.