Cevher Dudayev Camii ibadete açıldı

Cevher Dudayev Camii ibadete açıldı
Hayırseverler tarafından yapımı gerçekleşen bin 200 kişilik Cevher Dudayev Camii Ulubatlı Hasan mahallesinde ibadete açıldı.
Cuma namazının ardından düzenlenen törene AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Müftüsü Ali Akpınar, Karatay İlçe Müftüsü H.Hüseyin Arslantürk, Cevher Dudayev Camii Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Ali Can, hayırseverler ve cami cemaati katıldı.
 
Törenin açılış konuşmasını yapan Cami Dernek Başkanı M. Ali Can, 8 yıl önce yapımına başlanılan 975 metre karelik Cevher Dudayev Camiinin hayırseverlerin desteği ile yapıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.
 
Ardından söz alan Karatay İlçe Müftüsü H. Hüseyin Arslantürk, cami imar etmenin önemine değinerek "Camiler fiziki yapıyla ne kadar muhteşem olursa olsun eğer cemaati yoksa o camii mahzundur, kederlidir ve hüzünlüdür" dedi.
 
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise konuşmasında yerel yönetimler olarak Karatay'ın her tarafında cami ve Kuran Kurslarına gereken yardımı yaptıklarını söyledi.
 
Cevher Dudayev Camii'nin ise eksikliklerinin Karatay Belediyesince giderileceğini kaydeden Hançerli emeği geçen hayırseverlere teşekkür etti.
 
İl Müftüsü Ali Akpınar Ramazan ayının bereket ve güzellikler getirmesini dileyerek başladığı konuşmasına hadislerden örnekler verdi.
 
Akpınar, "Doğarken ezan duyuyoruz, ölürken de musalla taşından gideceğiz. Cami ile geldik, cami ile gideceğiz. Önemli olan hayatın bu iki faktör arasını camiyle irtibatlı olarak sürdürebilmektir. Caminin manevi imarı da budur" dedi. AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Cevher Dudayev Camisinin hayırlı olmasını dileyerek mahalle sakinlerinden caminin içinin boş bırakılmamasını istedi.
 
Son olarak söz alan Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, güzel bir dayanışma örneği sergilenerek yapılan caminin hayırlı olmasını diledi.
 
Cevher Dudayev Camiinin en güzel şekilde yaşatılması konusunda gerekli ilginin gösterileceğini ifade eden Altıntaş, yaz aylarında okulların tatil olduğunu ve çocukların camilerde yaz kurslarına katılmalarının önemine değindi.
 
Konuşmaların ardından Cevher Dudayev Camiinin yapımında emeği geçenlere törene katılan protokol tarafından plaket verilirken, İl Müftüsü Ali Akpınar'ın okuduğu duanın ardından Cevher Dudayev Camii ibadete açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.