Bölgesel Kırsal Alanda Kadın Çalıştayı başladı

Bölgesel Kırsal Alanda Kadın Çalıştayı başladı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından organize edilen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Konya İl Müdürlüğü'nün düzenlediği Bölgesel Kırsal Alanda Kadın Çalıştayı toplantısı yapıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından organize edilen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Konya İl Müdürlüğü'nün düzenlediği Bölgesel Kırsal Alanda Kadın Çalıştayı toplantısı yapıldı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Konya İl Müdürü Bülent Alparslan, bir otelde düzenlenen toplantının açılış konuşmasında, çalıştaya ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi.
     Konya'da yapılacak ve 3 gün sürecek çalıştayda Konya, Afyonkarahisar, Aksaray, Karaman, Kayseri, Nevşehir ve Niğde'den gelen akademik personelin, kamu çalışanlarının, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ve kadın çiftçilerin katılacağını ifade eden Alparslan, çalıştayın, kırsal alanda çalışan kadınların sorunlarının belirlenmesinde ve bu sorunların çözümünde etkili olacağını dile getirdi.
     4 milyon hektar yüz ölçümüne sahip Konya'da, 2 milyon 240 bin hektar işlenen tarım arazisi bulunduğunu vurgulayan Alparslan, ''2 milyonu geçen nüfusuyla ilimizde mevcut nüfusun yüzde 28'i kırsal kesimde yaşamaktadır. Büyükşehir Belediyesi, 31 ilçe, 174 belde, 612 köyde toplam 110 bin civarında çiftçi ailesi tarım sektöründe faaliyet göstermektedir'' dedi.
     Kırsalda kadının hem evde hem de tarımsal alanda çalıştığını belirten Alparslan, tarımsal alanda faaliyet gösteren kadınlara önem verilmesi gerektiğine dikkati çekti.
     Kırsalda yaşayan kadının sağlık ve eğitim imkanlarından yeterince faydalanamadığını aktaran Alparslan, kırsal kesimde yaşayan çiftçi kadınların sosyal güvenlik çatısı altında fazla yer bulamadığını savundu.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 19 ilde uygulanan Kadın Çiftçiler Tarımsal Üyelik projesinin 2000 yılından itibaren Konya'da uygulandığının altını çizen Alparslan, bu proje ile kırsalda yaşayan kadınlara besicilik, süt sığırcılığı, meyvecilik ve arıcılık gibi tarımsal konularda eğitim verildiğini açıkladı.
     Eğitim ve yoksulluk, sağlık, tarımsal üretim, girişimcilik ve pazarlama, doğal kaynakların korunaklı kullanımı, tarımsal istihdam ve örgütleme, sosyal güvenlik konularında 7 grup çalışmasının yapılacağı toplantıların 3 gün boyunca Konya'da devam edeceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.