Beyşehir'de iftar coşkusu

Beyşehirde iftar coşkusu
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçe merkezinde kurulan iftar sofrasında vatandaşlarla biraraya gelerek iftar coşkusuna ortak oldu.

Beyşehir ilçesinde, bu yıl Göl Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Aşevi tarafından ramazan ayının gelmesi münasebetiyle tarihi bedestende geleneksel toplu iftar sofrası kuruldu.

İftarını açmak üzere sofraya gelen vatandaşlarla biraraya gelen ve uzun süre sohbet eden Belediye Başkanı Murat Özaltun, vatandaşların  ramazan-ı şeriflerini tebrik etti.

Özaltun, yemek kazanlarının başına da geçerek vatandaşlar için yapılan iftar dağıtımına eşlik etti.

İftar sofralarının rahmet ve bereket ayı olan ramazanda 7’den 70’e herkesi buluşturan, güzelliklerin paylaşıldığı, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği yerler olduğunu belirten Başkan Özaltun, bu güzel manevi  duyguları vatandaşlarla birarada yaşamak adına aralarında olduğunu vurguladı.

Başkan Özaltun, 2012 yılında kurularak faaliyete geçirilen Göl Feneri Derneği  bünyesindeki aşevinin sadece ramazan aylarında değil, yılın 365 günü bölgesine hizmet veren bir kuruluş haline dönüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Beyşehirli hayırseverlerimiz ile esnaflarımızın da maddi destek ve katkılarıyla her gün ortalama 300 kişiyi doyuran aşevimiz, ramazan ayında da kurduğu geleneksel  iftar sofrasıyla günlük ortalama 700 kişiye birden iftar yemeği veriyor. 4 çeşit yemeğin çıkarıldığı iftar aşından, iftar sofrasına gelemeyecek durumda olan özürlülerimiz, yaşlılarımız ve ihtiyaç sahibi 300 hemşerimiz istifade ediyor. Bu vatandaşlarımızın sefer taslarıyla iftar aşları evlerine kadar araçlarla götürülüyor.Yaklaşık 400 kişi ise, bedestenimizdeki bu manevi ortamda dağıtımı gerçekleştirilen iftar yemeğinden yararlanıyor. Beyşehir Belediyesi olarak da aşevimize buradaki hizmetlerin ve temizlik faaliyetlerinin yürütülmesinde çadır ve personel desteği veriyoruz. Bu anlamda, bu iftar sofrasına maddi destek ve katkı sağlayan tüm hayırsever vatandaşlarımız ve esnafımız ile organizasyonu gerçekleştiren derneğimize, aşevi bünyesinde gönüllü olarak çalışan görevlilerimize ilçe halkımız adına teşekkür ediyorum.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.