BENDEYAR 14 Ekim'de sinemalarda

BENDEYAR 14 Ekimde sinemalarda
Gözyaşı Film tarafından çekilen sezonun ilginç filmi BENDEYAR, 14 Ekimde sinemalarda

Gözyaşı Film tarafından çekilen sezonun ilginç filmi BENDEYAR, 14 Ekim’de sinemalarda

BENDEYAR KONYA’DA

Gözyaşı Film tarafından üç ayda çekilen ve yönetmenliğini Amerikalı Joel Leang’ın yaptığı Bendeyar, 14 Ekim’de Türkiye’de tüm sinemalarda, 20 Ekim’de de Avrupa’da gösterime giriyor.

Bendeyar’ın galasının 9 Ekim’de yapılacağını belirten filmin yapımcısı Haşim Akten, filmle ilgili “Amerikalılar çektikleri filmlerle bütün Müslümanlar’ı incittiler. Bu film benim onlara cevabımdır” dedi.

Gözyaşı Geceleri’nin mimarı Haşim Akten’in hikâyeleştirdiği ve yapımcılığını üstlendiği Bendeyar adlı film, Türkiye’de 14 Ekm’de bütün sinemalarda, 20 Ekim’de de Avrupa’da gösterime giriyor.
Filmin yönetmenliğini Meksika asıllı ABD’li yönetmen Joel Leang yaptığı Bendeyar adlı filmle ilgili görüşlerini aldığımız yapımcı Haşim Akten, “Amerikalılar çektikleri filmlerle bütün Müslümanları incittiler. Bu film benim onlara cevabımdır” dedi.

Filmin sloganını “İNANIYORSAN EN GÜÇLÜ SENSİN” olarak belirlediklerini ve Gözyaşı’nın çeyrek asırlık birikimi ile gerçekleştirilen Bendeyar filmi hakkında önemli açıklamalar yapan Haşim Akten, “Sinema filmi çekmek için bize büyük bir tecrübe kazandıran bu ilk filmimizden sonra göstereceğiniz destekle ikincisi, üçüncüsü gelecek inşaallah. Hedefimiz İslam dünyasının Çağrı ve Ömer Muhtar filminden sonraki üçüncü filmini çekebilmek” şeklinde konuştu. Akten, filmle ilgili olarak da şunları söyledi: “Gözyaşı’ndan beklemediğiniz bir film ile karşılaşacaksınız. Hedefimiz gençlerimizdir. İnşaallah anne ve babalar onların evlatları için çektiğimiz bu film için mutlu olurlar. İnşaallah gençlerimiz severler ve verdiğimiz mesajı alırlar, hayatlarına uygularlar.”

FİLME GÖNLÜMÜZÜ KOYDUK

Filmde Hasan’ı canlandıran Yaşar Alptekin ise, “Bendeyar’ı “İslami kesimde bir mihenk taşı olacak bu film” olarak nitelendirerek şunları ifade etti: “Amerikan filmlerini seyrettiğinizde mutlaka filmin içinde bir peder, kilise veya çan görürsünüz. Çünkü orada Kiliseler Birliği filmlere sponsordur. Hâlbuki dönün Türk sinemasına bakın Yeşilçam döneminde biz imamları nasıl gördük filmlerde? Üçkâğıtçı, alavereci dalavereci olarak gösterdiler. Ne yazık ki Yeşilçam’da imamlar toplumumuza bu şekilde lanse edildi. Bizler bu imajı yıkmak, bu sektörde biz de varız demek uğruna filme gönlümüzü koyduk.”

SEZONUN EN İDDİALI FİLMİ
“İnanıyorsan En Güçlü Sensin”

Sezonun en ilginç ve en iddialı filmi olan Bendeyar; bütün Türkiye sinemalarında olduğu gibi Konya’da da Kule Site’de (2. Haftası Ereğli), Konya Kipa’da ve Alâeddin Keykubat Kampüsündeki sinemalarda 14 Ekim'de gösterime giriyor. Bendeyar 20 Ekim’de ise Avrupa’da Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre, Fransa, İngiltere, Avusturya ve Danimarka’da 33 şehirde 48 sinemada gösterime giriyor.

FİLMİN OYUNCU KADROSU

Başrolünü Ümit Yılmaz'ın oynadığı Bendeyar’ın oyuncu kadrosu ise şöyle:
Bendeyar; Ümit Olcay, Akçakoca; Haşim Akten, Sarah; Şemsa Deniz  Tolunay, George; Kazım Çarman, Hasan; Yaşar Alptekin, İmam; Senai Demirci, Leyla: Yasemin Balık, Komser Halit; M.Ali Tuncer, Çaycı Rüstem; Yusuf Duru, Fatma Nine; Uğur Kıvılcım, Ali: Erdem Karadeniz, Betül; Ezgi Mutlu, Bünyamin; Tolga Öz, Abdullah; Numan Karakuş, Şamil; Can Ahmet Akten, Şeyma; Merve Şengül.

FİLMİN KONUSU
Devlet adına operasyonlara katılan Afşin Bey son aldığı görevde ABD ile karşı karşıya gelir. Hakkında çıkarılan iftiralar sonucunda tutuklanır ve hapse atılır. Bu sırada eşi ABD’li ajanlar tarafından öldürülür. Afşin Bey intikam ateşiyle yanarken hapiste Akçakoca ile tanışır. Akçakoca farklı güçlere sahip ilim irfan sahibi bir insandır. ABD ile savaş, değişime uğrayan Afşin Bey’in Bendeyar olması ile farklı bir boyut kazanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.