Başörtülü öğrenciye indirim yok

Başörtülü öğrenciye indirim yok
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, başörtüsü yasağını genişleten bir uygulamaya imza attı. İndirimli kart alamayan başörtülü öğrenci, nedeni öğrenmek için attığı maile bakın nasıl bir cevap aldıi?
CHP, kılık-kıyafetkonusundaçelişkili bir tutum sergiliyor. CHP'likadınlarhilafetin kaldırılış yıldönümünü Mersin'de çarşaf yırtarak kutlamış, bunun üzerine genel başkanlarıDenizBaykal bu tavrı eleştirmişti.

Baykal,haftasonuMalatya il kongresinde yaptığıkonuşmada"CHP'lilerin, hiç kimsenin giyim-kuşamına müdahale hakkı yoktur. Herkes inancında, giyiminde özgürdür" diyerek kılık-kıyafetözgürlüğünedikkat çekmişti.

Ancak CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, başörtüsü yasağını genişleten bir uygulamayaimzaattı. Belediye otobüslerindenindirimliyararlanmayı sağlayanöğrencive öğretmen kartlarına başörtülüfotoğrafverenlerinbaşvurusukabul edilmiyor.

Bir süre önce Kütahya'dan İzmir'e taşınan Açıköğretim Lisesi 11. sınıföğrencisiZeynep Akçakaya, kişiye özel elektroniköğrencikartı almak için ESHOT Genel Müdürlüğü'neinternetüzerinden başvurdu. Akçakaya'ya e-postayla gelen cevap, "Fotoğrafınız uygun olmadığından kart basılamadı." oldu. Bunun üzerine ESHOT'utelefonlaarayan Akçakaya,fotoğrafının'kılık-kıyafetyönetmeliğineuygunolmadığı' cevabını aldı. Daha önce yaşadığışehirdeböyle bir uygulama ile karşılaşmadığını aktaran Zeynep Akçakaya, tepkisini "Halkın vergisiyle alınan otobüslerde, başörtülü-başörtüsüz ayrımı yapılıyor." sözleriyle dile getiriyor. Celal Bayar Üniversitesi Tıp FakültesiöğrencisiBüşra Şahin de İzmir Belediyesi'nin mağdur ettiğiöğrencilerden.Okulununbulunduğu Manisa'da öğrenci kartı alırken başörtüsüyle ilgili sıkıntıyaşamadığınıdile getiren Şahin, "Biz bu kartıokuldadeğil,sokaktakullanacağız. Başka öğrenciler otobüslereindirimlibinerken biz başörtülüolduğumuziçin tambiletkullanmak zorundayız." diyor.

İzmir Belediyesi ise başörtülülereindirimlikart verilmemesinin sebebiniokullardakikılıkkıyafetyönetmeliklerine bağladı. Uygulamanın daha önceki yıllarda daolduğusavunuldu. Ancak ESHOT'un internet sitesinde yer alan başvuru şartları arasında, başörtüsüzfotoğrafyer almıyor. Kart alacaklardanson6 ay içerisinde çekilmiş vesikalıkfotoğrafisteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.