Başbakan öyle bir rekor kırdı ki!
Başbakan Erdoğan, Şubat'ta basında çıkan 12 bin haberle rekor kırdı. Erdoğan haberleri Baykal haberlerini 3'e katladı. İş dünyasının en medyatik ismi Doğan olurken spor kulüpleri bazında GS-FB beraberliği çıktı.
Davos resti ve yerel seçim öncesi mitinglerindeki konuşmalarıyla şubatta Türk ve dünya basınının gündeminden düşmeyen Başbakan Tayyip Erdoğan kırılması güç bir rekora imza attı.
MEDYADA EN ÇOK YER ALAN KİŞİ ÜNVANINI ALDI
Medya takip şirketi Ajans Press’in ‘haber endeksi’ne göre Erdoğan şubatta iç ve dış basında 11 bin 648 kez yer alarak en yakın takipçisi Deniz Baykal’ın 3 bin 400’lük haber sayısını üçe katladı. Erdoğan bu rakamla Türkiye tarihinde bir aylık süre içinde medyada en çok haberi yer alan kişi unvanını elde etti. Listenin ilk beşine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin yer aldı.
SEÇİMİN ETKİSİ HİSSEDİLDİ
AJANS Press’in endeksine göre siyasi partiler arasında da AK Parti şubatı açık ara önde bitirdi. AK Parti 16 bin 573 kez haber olurken, ikinci sırada yer alan CHP 12 bin 617 rakamına ulaştı. En az haber yapılan siyasi parti 521 adetle Genç Parti oldu.
KILIÇDAROĞLU TOPBAŞ'I GEÇTİ
29 Mart’taki seçim için yarışan adaylar bir de haber yarışına girdi. Şubatta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında CHP’nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu 2 bin 70 haberle bin 216 haberi çıkan Kadir Topbaş’ı geçti.
İŞTE O LİSTE
Tayyip Erdoğan 11.648
Deniz Baykal 3.400
Abdullah Gül 2.158
Devlet Bahçeli 849
Mehmet Ali Şahin 830
Mehmet Sevigen 787
Hüseyin Çelik 716
Kürşad Tüzmen 699
Mehmet Şimşek 595
Ertuğrul Günay 588
İŞTE O LİSTE
İşadamı Haber
Aydın Doğan 411
Rahmi Koç 305
Cihan Kamer 237
Arzuhan Yalçındağ 217
M. Emin Karamehmet 193
Mustafa Koç 182
Temel Kotil 145
Ersin Özince 137
Ethem Sancak 120
Süreyya Ciliv 119
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.