Başbakan adını markalaştırıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, RTE markasının patentini almak üzere Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) başvuruda bulundu. Başvuruyu
Üzerinde RTE harfleri olan mavi fonlu bir şekil de marka başvurusunda yer aldı. TPE, başvuruda bir eksiklik saptamaması durumunda markayı 5 - 6 ay içinde Resmi Marka Bülteni’nde ilan edip tescil edecek.
Milliyet gazetesinin haberine göre RTE markasının başvuru işlemini Başbakan’a vekaleten avukat Arzu Akalın yaptı. AK
Başvuruda adres olarak İstanbul’daki evini gösteren Başbakan Erdoğan, marka tescil alanını da geniş tuttu. Başvuruya göre, RTE markası öncelikle basılı evrak, yayın, takvim, poster, fotoğraf gibi alanlarda kullanılabilecek. Markanın halkla ilişkiler ile ilgili hizmetlerde, radyo - televizyon yayın hizmetlerinde ve eğitim - öğretim hizmetleri alanında da kullanılması amaçlanıyor.
Başvuruda, RTE markasının kullanım alanları arasında sempozyum, konferans, kongre ve seminer düzenleme; dergi, kitap, gazete yayımlama hizmetleri ile film, televizyon ve radyo programları yapım hizmetleri de listelendi.
Başbakan Erdoğan, internet alanında da bir tescil başvurusu yaptı. Erdoğan, www.rte.com.tr internet adresini tescil ettirmek için de bu ay başvuruda bulundu.
Öte yandan, RTE markasının tescili için daha önce yapılmış bir başvuru daha bulunuyor. 7 Şubat 2009’da İhsan Engin ve İlyas Engin adlı girişimciler, giyim alanında RTE markasını tescil ettirmek için TPE’ye başvurdu. Marka, giyim alanında bu iki girişimci tarafından kullanılmak üzere koruma altına alındı.
RTE marka başvurusunda, marka kullanım alanı olarak 4 ayrı ‘sınıf’ seçildi. Bunlar arasında ‘16 numaralı' sınıf basılı evrak, basılı yayınlar, takvimler, posterler, fotoğraflar ve afişler gibi alanları kapsıyor.
Bir diğer kullanım alanı olan ‘35 numaralı’ sınıf reklamcılık, pazarlama ve halkla ilişkiler ile ilgili hizmetleri, ‘38 numaralı sınıf’ ise radyo ve televizyon yayın hizmetleri gibi alanları içine alıyor.
Başvuruya konu olan ‘41 numaralı’ sınıf da sempozyum, konferans, kongre ve seminer düzenleme, dergi, kitap, gazete yayımlama hizmetleri ile film, televizyon ve radyo programları yapım hizmetleri gibi alanları kapsıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.