Bank Asya 1. Ligden Notlar

Bank Asya 1. Ligden Notlar
Denizlispor, Bolu galibiyetiyle moral buldu... Kartalspor'da 90 6. dakikada gelen penaltıya tepki... Çaykur Rizespor, sahasında kaybettiği 2 puana yanıyor...
Denizlispor, Bolu galibiyetiyle moral buldu... Kartalspor'da 90 6. dakikada gelen penaltıya tepki... Çaykur Rizespor, sahasında kaybettiği 2 puana yanıyor... Manisa temsilcisi Akhisar, istikrarlı yükselişini sürdürüyor... Bucaspor gelecekten umutlu... İşte Konyaspor'un da mücadele ettiği Bank Asya 1. Lig'den haberler:
 
-DENİZLİSPOR-
 
Bank Asya 1. Lig'de Boluspor'u 2-0 mağlup eden Denizlispor'un basın sözcüsü Turgay Mersin, kendilerini güzel günlerin beklediğini ifade etti.
Mersin, yaptığı yazılı açıklamada, Boluspor galibiyeti dolayısıyla teknik heyeti, futbolcuları ve taraftarları kutladığını, futbolcularının, taraftarın da desteğiyle çok iyi bir oyun ortaya koyduğunu belirtti.
Yönetim kurulu olarak, alınan galibiyetten mutluluk duyduklarını kaydeden Mersin, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
''Artık geçmişe takılı kalmayacağız ve hatalarımızdan ders çıkaracağız. Geçen hafta valimiz ve belediye başkanımızla yaptığımız toplantılarda bize sonuna kadar destek vereceklerini belirttiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu hafta içinde sivil toplum örgütleriyle yapılacak toplantılarda inşallah maddi sorunları aşıp, daha güzel günlere geleceğiz. Hep söylüyorum Denizlispor sadece yönetim kurulunun kaldıracağı yükten daha büyük yüke sahiptir. Sorunlarımızı Denizli halkı ile birlikte aşmamız gerekiyor. Önümüzdeki günlerin güzel olacağına inancım sonsuz.''
Mersin, Boluspor maçının ardından Akhisar Belediyespor müsabakasını düşündüklerini belirterek, ''Üç haftadan beri sürdürdüğümüz çıkışımızı bu maçta da sahaya yansıtıp kazanmak istiyoruz. Teknik heyetimiz ve futbolcularımız Denizlispor'un yerinin burası olmadığını tüm Türkiye''ye gösterecekler'' görüşünü ifade etti.
 
 
-KARTALSPOR-

 
Bank Asya 1. Lig'de Akhisar Belediyespor'a dün oynanan karşılaşmada 90 6. dakikada yediği penaltı golüyle mağlup olan Kartalspor'un teknik direktörü Besim Durmuş, eşit şartlarda yarışmak istediklerini söyledi.
Durmuş, Akhisar Belediyespor karşısında istemedikleri ve beklemedikleri bir sonuçla karşı karşıya kaldıklarını kaydederek, ''Geçen hafta Boluspor deplasmanında 90 4. dakikada iyi oynadığımız bir maçı kaybetmiştik. İç saha da kazanmamız gereken bir maçta aynı istek, aynı tempo ve aynı tavırla mücadele ettik. Kazandığımız pozisyonlar, ürettiğimiz ataklar var fakat sonuç alamadık. Oyunun başından sonuna kadar oyunun hakimiyeti Kartalspor'daydı. 90 6. dakikada, düşerken zahmet çeken, faul bile verilmeyecek pozisyonda çalınan penaltı düdüğü ile mağlup olduk'' diye konuştu.
Kartalspor'un sezon başından beri hem yarışan, hem gelişmeyi hedef alan bir misyonu üstlendiğini anlatan Besim Durmuş, şu ifadeleri kullandı:
''Biz her yerde, her saha da ve her takıma karşı kendi oyun felsefemizi ortaya koymaya çalışıyoruz. İç saha, dış saha fark etmiyor ama maalesef bazen istediğimiz şeyler kendi inisiyatifimizin dışına çıkıyor. 70. dakikadan sonra topun peşine 3-4 kişi koşan, kazanmak için yapabileceğinin en iyisini yapan bir Kartalspor vardı. Ama girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik, gereksiz bir maç kaybettik. En kötü berabere bitecek bir karşılaşmaydı. Maalesef kamuoyunun gördüğü şekilde mağlup olduk.
İnsanlara zevk verirken, hem yarışalım istiyoruz, hem gelişelim istiyoruz ama bu çerçevede beklentimize cevap alamıyoruz. Her zaman başka şeyler işin içine giriyor. Ben teknik adam olarak sarı ve kırmızı kartlar konusunda hakemle problemi olmayan birisiyim fakat yaşadığımız olaylar futbolcularımızı ve bizleri oldukça etkiliyor. Bundan sonra daha özenli, emeğimizin karşılığını alacağımız eşit şartlarda yarışmak istiyoruz.''
 
 
-ÇAYKUR RİZESPOR-
 
Bank Asya 1. Lig'de sahasında İstanbul Güngörenspor ile 0-0 berabere kalan Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hüseyin Kalpar, İstanbul Güngörenspor karşısında verilen mücadeleden memnun olduğunu fakat kaybedilen iki puana üzüldüğünü söyledi.
Kalpar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyu tarafından kolay görülen maçların takımlar için en zor maçlar olduğunu belirterek, ''Futbolcularımla hafta boyunca İstanbul Güngörenspor maçının kolay olmayacağını, rakibin kaybedeceği hiç bir şey olmadığını anlatmıştım. Bu bilinçle maça çıktık. Önemli pozisyonlar yakaladık. Karşılaşma boyunca 13 kez korner kullandık. Son dakikada bir topumuz direkten döndü, kazanabilirdik. Ancak kazanamadık. Mücadele anlamında her şeyi yapmamıza rağmen sonucu alamadık. İstanbul Güngörenspor karşısında verilen mücadeleden memnun, kaybedilen iki puan için üzgünüm'' dedi.
 
Maçın hakeminin ikinci yarıya üç dakika uzatma ilave ettiğini ifade eden Kalpar, ''Rakip futbolcular 15 kez yere yattı. Sadece üç kez kalecileri sakatlandı. Bizim iki futbolcumuzun çok ciddi sakatlığı nedeniyle oyun iki kez durdu. İkinci yarıda altı futbolcu değişikliği yapıldı. Normal şartlarda hiç bir şey olmasa hakemler üç dakika uzatma veriyor. Biz uzatmalarda gol de atabiliriz, gol de yiyebiliriz. Ancak uzatma konusunda bir belirleyici faktör olması gerekiyordu. Hakemin oyunu oynatmak için bir şeyler yapmasını isterdim'' diye konuştu.
Sakaryaspor maçında Jallow'un, İstanbul Güngörenspor maçında Bikoko yokluğunu hissetiklerini kaydeden Kalpar, şunları söyledi:
''İster istemez en golcü oyuncularımız sahada olmayınca gol yollarında sıkıntı yaşadık. Hiç bir takım bir iki oyuncuya bağlı olmaz. Ancak forvet oyuncuları olmayınca gol yollarında zorlanılması da normal. Son iki maçta biz de bunu yaşadık ve gol atmayı başaramadık. Forvet oyuncusu, ileride ne yapacağını çok daha iyi bildiği için çok daha üretken olabiliyoruz.''
Ligin ilk yarısının bitimine iki hafta kaldığını anımsatan Kalpar, ''Giresunspor ile deplasmanda, Boluspor ile sahamızda karşılaşacağız. Şu anda 14 hafta sonunda 28 puanımız var. Geçen yıla bakıldığında ilk yarıyı lider 28 puanla tamamlamıştı. Bu yıl ise iki maçımız kalmasına rağmen puana ulaştık. Bu iki maçı kazanırsak önemli bir avantaj elde edebilir, ikinci yarı bu avantajı kullanabiliriz'' dedi.

-AKSİHAR BELEDİYESPOR-
 
 Manisa'nın Akhisar ilçesinde, Akhisar Belediyespor'un futbol ve basketbol takımları son dönemlerde aldığı istikrarlı sonuçlarla mücadele ettikleri Bank Asya 1. Lig ve Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde zirve yarışında yer alıyor.
Ege Bölgesi'nin en büyük tütün üretim merkezi iken son yıllarda, zeytinle anılmaya başlanan Akhisar, futbol ve basketbol takımlarının yakaladığı başarılarla da dikkati çekiyor.
Teknik direktör Atilla Özcan yönetiminde 2007-2008 sezonunda TFF 3. Lig'den TFF 2. Lig'e yükselen Manisa temsilcisi, geçen yıl düşme korkusunu yakından hissettiği ligde, bu sezon ilk 14 hafta itibariyle çok başarılı bir görüntü sergiliyor.
Sezona 13 transferle başlayan ''Akigo''lar, Kürşat Duymuş, Levent Kartop, Oğuz Dağlaroğlu, Sertan Vardar ve Şehmus Özer gibi tecrübeli isimleri bünyesine kattı. Ligde 14. hafta sonunda puanı ve averajının aynı olduğu lider Çaykur Rizespor ile zirveyi paylaşıyor. Ligde son 6 haftada mağlubiyeti bulunmayan Akhisar Belediyespor bu maçlarda 4 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.
Yeşil-siyahlı takım gelecek hafta teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun eski takımı Denizlispor'u konuk edecek.

-Kadro mütevazı ama başarı ortada-

İlçenin Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde yer alan takımı ise lige çok hızlı başlayıp, ilk 6 haftayı yenilgisiz tamamladı. 12. hafta itibariyle 9 galibiyete sahip 3 takımdan biri olan Akhisar Belediyespor ligde averajla 3. durumda bulunuyor.
Akhisar Belediyespor Antrenörü Zafer Aktaş, sezon öncesi Birinci Lig'e yükselme amacıyla bir kadro kurmadıklarını, hedeflerinin gidebildikleri yere kadar gitmek olduğunu söyledi. Ligde çok yüksek bütçeli takımların bulunduğunu kaydeden Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Biz istikrarlı bir takımız. 3 senedir aynı takımla, aynı ABD'li oyuncuyla mücadele ediyoruz. Beraber oynamanın bir sonucu olarak başarı geliyor. Öncelikli amacımız Akhisar'da basketbolu sevdirmek. Maçlarımızı 1500-2000 kişi önünde oynuyoruz. İlk göreve geldiğimizde spor okullarında 50-70 olan öğrenci sayımızı 400-500'e çıkardık. Bu yönetimin başarısı.''
Aktaş, ligin yeni statüsüyle çok keyifli gittiğini belirterek, ''Ne üzülmeye, ne sevinmeye vaktiniz var. Biz Cumartesi günü maçımızı oynadık hemen ardından gece 3 tane DVD izledik. Çünkü Salı günü yolculuk ve Çarşamba günü maçımız var. Ligde daha 26 hafta var. Derenin altından çok sular akar ve sıralamada değişiklikler olur. Devre arasında takımların yapacakları transferlerle dengeler değişebilir'' dedi.
En son oynadıkları Garanti Koza İstanbulspor maçında özellikle ikinci yarı çok iyi savunma yaptıklarını ifade eden Aktaş, ''İkinci yarı potamızda sadece 11 sayı gördük. Bu kadarını beklemiyordum, müthiş bir müdafa direnci gösterdik. Bu maçı unuttuk şimdi önümüzde Çarşamba günü Selçuk Üniversitesi maçı var. Bu karşılaşma kendimizi test etmemiz açısından önemli. Rakibimizin kurduğu kadro ve kalitesi ortada. En iyi sonuçla Akhisar'a dönmek istiyoruz'' dedi.

-BUCASPOR-
 
Bank Asya 1. Lig'de Adanaspor ile 2-2 berabere kalan Bucaspor'un Basın Sözcüsü Volkan Göksu, ''Bu takımın Avrupa'da fırtınalar estireceği günler yakındır'' dedi.
Göksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adanaspor karşısında 3 puanı kaçıran taraf olduklarını, karşılaşmada çok iyi mücadele eden genç oyuncuların geleceğe umutla bakmalarını sağladığını söyledi.
Bucaspor Futbol Akademisi'nin meyvelerini almaya başladıklarını ifade eden Göksu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Kadromuzda altyapıdan yetişen 8 futbolcumuz vardı. 6'sı forma şansı buldu ve daha arkalarından nice yetenekli gençlerimiz geliyor. Bucaspor kısa süreli bir düşüş yaşamıştı. Kendimize olan güvenimiz tam olsun, çıkışa geçmemiz kaçınılmaz. Camiamızın ve büyük taraftarımızın desteği ile olağanüstü kongremizde kulübümüze birlik ve beraberliğimizi sağlayacak bir yönetim oluşturabilirsek, bu takımın Avrupa'da fırtınalar estireceği günler yakındır. Başta Sait hocamız olmak üzere, tüm teknik ekibi ve oyuncularımızı tek tek tebrik ederim.''...
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.