Baltacı'nın hayırseverlerden isteği
Yayınlanma:
'2010 Kur'an Yılı' sebebiyle İl Müftülüğü, İlahiyat Fakültesi ve Türk Anadolu Vakfı Konya halkına iftar programı düzenledi
‘2010 Kur’an Yılı’ sebebiyle İl Müftülüğü, İlahiyat Fakültesi ve Türk Anadolu Vakfı Konya halkına iftar programı düzenledi. İftar programına Konya halkının ilgisi yoğun olurken, masalarda yer bulamayanların çimlerde oturdukları gözden kaçmadı. İftardan sonra cemaatle topluca akşam namazı kılındı.
Namazdan sonra konuşan, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Önkal, İslam diniyle bütünleşmiş bir toplumun önündeki bütün zorlukları aşıp refaha ulaşacağını dile getirdi. Önkal, günümüz insanlığının problemlerinin çözümü İslam’da olduğunu ve yapacağımız şeyin toplumumuzda Kur’an-ı Kerim’i hakim kılmak olduğunu ifade etti.
Program cemaatle birlikte kılınan teravih namazıyla devam etti. Namazdan sonra hafızlar tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Hafızlar gelen halka güzel bir Kur’an-ı kerim ziyafeti yaşattı.
Türk Anadolu Vakfı Başkanı Dr. Ahmet Baltacı, gelen bütün Konyalı hemşerilerine teşekkür ederek Ramazan ayının herkese hayırlı olması temennisinde bulundu. Baltacı bu güzel günleri iyi değerlendirmemiz gerektiğine değinerek Pakistan'da yaşanan sel felaketine vurgu yaptı. Bir gün aynı felakete Türkiye'nin de düşebileceğine değinerek hayırsever vatandaşları oraya yardım yapmaya davet etti.
Güncel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.