Aymanas Evleri’nde kura heyecanı

Aymanas Evleri’nde kura heyecanı
Meram Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilecek olan Aymanas Evleri Konut Yapı Kooperatifi’ne ön başvuruda bulunanlar arasından kura çekildi. 1700 ön başvuru arasından 188 kişi 3+1, 46 kişi ise 2+1 daireler için kesin kayıt yaptırmaya hak kazandı.

Meram Belediyesi tarafından 2 yıl önce, bir milyon 410 bin metrekarelik alanda, on binin üzerinde hak sahibini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk etapları tamamlanarak halkın istifadesine sunuldu. Aymanas Evleri Konut Yapı Kooperatifi projesi ile Meram’daki dönüşüm alanlarında nitelikli konut sayısını artırılması hedeflenirken vatandaşların taksitlerle konut sahibi olmalarına olanak sağlanıyor.

BİN 700 ÖN BAŞVURU ALINDI

Meram Belediyesi öncülüğünde Küçük Aymanas Mahallesi’nde hayata geçirilen Aymanas Evleri Konut Yapı Kooperatifi’ne vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilirken 1700 kişi ön başvuruda bulundu. 160 metrekare olan 3+1 daireler için 1499, 135 metrekare olan 2+1 daireler için ise 211 ön başvuru alındı. Meram Belediyesi Meclis Salonu’nda vatandaşlar arasında noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirilirken büyük heyecan yaşandı. Kura çekimiyle beraber 3+1 dairelerde 188 asil üye, 188 yedek üyenin ismi belirlendi. Yine 2+1 daireler için 46 asil üye ve 46 yedek üye belli oldu. Kuradan adı çıkanların mutlulukları gözlerinden okundu.

Asil üyeler için kesin başvurular Temmuz Ayı içerisinde yapılacak. Ayrıca ön başvuruda bulunan, kurada ismi çıkmayan vatandaşlar ise Kuveyt Türk Bankası Meram Yeni Yol Şubesi’nden yatırdıkları ücretin iadesini talep edebilecekler.

Kura sonuçlarını öğrenmek isteyenler, http://meram.bel.tr/kura/kuraanasayfa.aspx bağlantı adresinden kimlik numaralarını girerek bilgi sahibi olabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.