Ayakkabı alırken dikkat!

Ayakkabı alırken dikkat!
Yaz aylarında açık renklerde ayakkabı giyilmesi gerektiğini belirten Şen Kardeşler Ayakkabı ve Çanta Satış Temsilcisi Yusuf Sade, siyah ayakkabının güneş ışığını emdiği için ayakta terleme ve koku yaptığını söyledi.

AYAKKABI ALIRKEN DİKKAT

Yaz aylarında açık renklerde ayakkabı giyilmesi gerektiğini belirten Şen Kardeşler Ayakkabı ve Çanta Satış Temsilcisi Yusuf Sade, siyah ayakkabının güneş ışığını emdiği için ayakta terleme ve koku yaptığını söyledi.

Kaliteli ayakkabıda içinin ve dışının komple deri olması gerektiğini vurgulayan Yusuf Sade, “Ayakkabının tabanlığının da yumuşak olması gerekiyor. Yani daha rahat eder ve giyerler. Ayakkabı tabanının yaz aylarında poli taban olması daha iyi olur. Çünkü o tabanın özelliği zemindeki sıcaklığı ve soğukluğu geçirmemesidir” şeklinde konuştu.

8-1-2-047.jpg

“DURUŞ BOZUKLUĞUNA NEDEN OLABİLİR”

Uzun topuklu ve sivri uçlu ayakkabılar uzun süreli kullanıldığında, bel, kalça, diz, ayak bileği ve ayağın ön kısmında anormal yüklenmelere neden olabileceğinin altını çizen Sade, “Yüksek topuklu bu ayakkabılar “postur” adı verilen fizyolojik duruşu da bozabilir. Bel, kalça, diz, bacak kasları ve ayak bileğinde postur bozukluğundan kaynaklanan anormal kuvvet yoğunlaşması ise pek çok hastalığa yol açabilir” diye konuştu.

“KOKUYA YOL AÇAR”

Sağlığa uygun şekilde üretilmeyen ayakkabıların, ayak terlemesi ve kokusuna yol açtığını söyleyen Sade, “Sağlığa uygun üretilmeyen ayakkabıların, ayak, topuk, baldır ve bel ağrısı, çabuk yorulma gibi işlevsel bozukluklara yol açtığı da bilinmektedir. Bu tür ayakkabılar, basma bozukluğu, bilek burkulması, tırnak batması, mantar, nasır, deri çatlakları, damar hastalığı ve ayakta şekil bozukluğu gibi birçok rahatsızlığı beraberinde getirir” ifadelerini kullandı.

8-1-3-044.jpg

“AYAKKABININ ÖZELLİKLERİ ÇOK ÖNEMLİ”

Ayakkabı alacaklara uyarılarda bulunan Sade, şu tavsiyelerde bulundu: “Ayakkabının iç kısmı çok kaygan ve sert olmamalı, ayağın doğal yapısına yani ayak kavislerine destek verecek biçimde olmalıdır. Ayakkabının parmak ucundaki yüksekliği, ayakkabının içinde parmakların duruşunu bozacak kadar yüksek ya da esnek olmalıdır. Ayakkabı alırken, ayakkabının zamanla açılıp ayağa uygun hale geleceğini düşünmek yerine, ayağa tam uyum gösteren ve rahat kalıplı ayakkabılar satın alınmalıdır. Ayak yaralanmalarını en aza indiren kösele tercih edilmeli, naylon ve benzeri ayakkabılardan da kaçınılmalıdır. En uzun parmak ile ayakkabının ucu arasında yarım santim boşluk olmalıdır. Alışverişe mutlaka akşam saatlerinde çıkılmalıdır. Çünkü günün temposu ayaklarda şişmeye yol açar ve iş çıkışı akşam saatlerinde satın alınan ayakkabılar, kişinin gündüz daha rahat etmesini sağlar.”

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.