ASKON'da Ar-Ge toplantıları devam ediyor

ASKONda Ar-Ge toplantıları devam ediyor
ASKON Konya Şubesinin Ar-Ge etkinlikleri kapsamında her 15 günde bir düzenlenen programların bu haftaki toplantısında İnovasyon sürecinde üniversite ve sanayi iş birliğinin önemi konuşuldu.
ASKON Konya Şubesi’nin Ar-Ge etkinlikleri kapsamında her 15 günde bir  düzenlenen programların  bu haftaki toplantısında “İnovasyon sürecinde üniversite ve sanayi iş birliğinin önemi konuşuldu. S.Ü Öğretim Üyesi ve Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta işletmeler için Ar-Ge’nin önemine de değinildi.
 
Programın açılış konuşmasını yapan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım Türkiyenin 2023 vizyonun’da dünya’nın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefinin olduğunu hatırlatarak; “Ekonomimizin büyümesi ve kalkınma hızımızın artması için sanayicilerimizin donanımlı, işleyen ve araştıran bir yapıda olması gerekmektedir. Bu noktada işletmelerimizdeki Ar-Ge çalışmaları büyük önem taşımaktadır” dedi.
Konferansta konuşan S.Ü Öğretim Üyesi ve Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı teknokentlerin önemine değinerek; “Türkiye'de teknokentlerde bin 800 firma var ve bunun 600'ü Ankara'daki 6 teknokenttedir. Bursa'da 17 milyon liraya devletten tek kuruş yardım almadan bina yapmışlar ama 52 firma var. Yani teknokenti kurmakla iş bitmiyor. Teknokent sihirli değnek değil. Teknokentin ne olduğunu daha kimse bilmiyor. Teknokentler bina yapıp kira verme yeri değildir. Türkiye'nin geleceği buradadır. Türkiye'nin geleceği teknokentlere bağlıdır” dedi.
Bölgesel inovasyonların önemine vurgu yapan Botsalı, her bölgenin kendi özelliklerini keşfederek ona göre inovasyon yapılması gerektiğini bildirdi. 
Üniversitelerdeki gençlerin ve öğretim görevlilerinin büyük bölümünün teknolojik girişimci yapılması gerektiğini vurgulayan Botsalı, Türkiye'de çok fazla bilginin bulunduğunu fakat kıymetinin bilinmediğini ifade etti.  
 
Konferansta Tübitak desteklerine de değinen Botsalı Tübitak’ın çok hızlı bir değişim ve gelişim içerisine girdiğini söyledi. Türkiye’de 75000 arge personelinin çalıştığını da belirten Botsalı sözlerine şöyle devam etti; “Üniversite sanayi işbirliği 5746 sayılı kanunla desteklenmektedir. 2023 vizyonunda Türkiye Ar-Ge hizmetleri noktasında gelişimini 4 kat daha arttıracaktır.  Tübitak’ın güdümlü proje adı verdiği projesiyle de Ülkemizde geri kalmış sektörlerin desteği arttırılacak ve bu sektörlere de hareketlilik katılacaktır.”Dedi.  "Teknolojik gelişme olmadan ekonomik gelişme olmuyor" diyen Botsalı, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Türkiye'de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı son yıllarda ulusal inovasyon stratejileri konusunda çok ciddi projeler geliştirdi. Önce insan kaynağı, yetenek ve öğrenmeyi aşılamamız gerekiyor. İnsan kaynağı olmadan inovasyon yapamazsınız. Üniversite olmadan hiç bir şey olmaz. Nitelikli insan kaynağı olmadan da hiç bir şey olmaz. İnovasyonda aktör ve kuruluşlarda çok önemlidir." dedi.
Konferansın sonunda ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı’ya konuşmalarından ötürü teşekkür ederek günün anısına bir hediye de takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.