Arap Baharı gazetecilere yaramadı

Arap Baharı gazetecilere yaramadı
Halk ayaklanmalarının meydana geldiği Tunus, Mısır, Libya, Suriye, Bahreyn, Cezayir, Ürdün ve Yemen, gazetecilere mezar oldu. Geçen yıl 46 basın mensubu görev başında öldürüldü.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), geçen yıl dünyada en az 46 gazetecinin görevi başında öldürüldüğünü ve Pakistan'ın önceki yılla birlikte 2011'de de basın için en tehlikeli ülke olduğunu bildirdi. Merkezi New York'ta bulunan CPJ, 2010'da öldürülen gazeteci sayısının 44 olduğunu hatırlatarak, Arap Baharı ile birlikte 2011'de riskli röportaj sırasında kaydedilen ölüm sayısının rekor artış gösterdiğini belirtti.

Geçen yıl Pakistan'da yedi, Irak'ta beş, Libya'da beş gazetecinin öldürüldüğünü bildiren CPJ, 17 gazetecinin tehlikeli olayları izlerken öldüğünü, bunların çoğunun askeri çatışmalar ve Arap dünyasını sarsan ayaklanmalarda yetkililer ile protestocular arasındaki şiddet olayları sırasında meydana geldiğini ve kurbanların yüzde 40'ının foto muhabiri olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.