Anneler gününde en çok bu sektör kazandı!

Anneler gününde en çok bu sektör kazandı!
Anneler Günü için kredi kartı ile en çok işlem yapılan sektör...
Anneler Günü için kredi kartı ile en çok işlem yapılan sektör kuyumculuk sektörü oldu.
 
Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Anneler Günü'nde yapılan harcamalara ilişkin kredi kartı kullanım verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Anneler Günü'nü kapsayan 9-11 Mayıs tarihleri arasında BKM takasında gerçekleştirilen işlem adedi 6 milyon 902 bin 935 olarak kaydedildi. Takas verilerine göre, bu işlemlerin tutarı geçtiğimiz yıla oranla yüzde yüzde 11,66 oranında artış gösterdi ve 590 milyon TL'ye ulaştı.
BKM verilerine göre bu yıl Anneler Günü'nü kapsayan dönemde, kuyumcularda yapılan harcamaların cirosu bir önceki hafta ile karşılaştırıldığında, yüzde 50'ye yakın artış olduğu gözlendi.
Aynı karşılaştırma kapsamında Anneler Günü için kredi kartı ile en çok işlem yapılan ikinci sektör ise bir önceki haftaya göre yüzde 19 oranında artış gösteren sağlık, bakım ve kozmetik ürünleri oldu.
 
Öte yandan Anneler Günü'nde kuyumcu cirosunun en yüksek olduğu 10 ilin başında ilk sırayı, yüzde 36'lık bir oran ile İstanbul aldı. Sıralamaya göre üçüncü, dördüncü ve beşinci sıralarda yer alan Adana, Şanlıurfa ve Gaziantep'teki kuyumcuların ciroları toplamı, bu yıl ikinci sıradaki Ankara'yı geride bıraktı ve ilk sıradaki İstanbul'a yaklaştı.
Anneler Günü'nde kuyumcularda yapılan harcamalar listesinin ilk beş sırasını paylaşan İstanbul, Ankara, Adana, Şanlıurfa ve Gaziantep'i sırasıyla, İzmir, Konya, Antalya, Kastamonu ve Kocaeli illeri izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.