Anne ve oğlunun acı dramı

Anne ve oğlunun acı dramı
Anne ve oğlunun sokaktaki yaşam mücadelesi yürekleri burkuyor.
Afyonkarahisar'dan yaklaşık 7 ay önce Konya'ya gelen bir anne ve oğlu, aile kalacak yerleri olmadığı için sokaklarda yaşıyor. 60 yaşındaki annesinin gece soğukta üşüdüğünü söyleyen oğlu, yetkililerden kalacak bir yer istedi.
 
Yıllar önce eşinden ayrıldıktan sonra oğluyla birlikte sokaklarda yaşam mücadelesi veren Ümmühan Karakaya ve oğlu Ümit Türkaslan (26), kalacak yer bulma umuduyla 7 ay önce trenle Konya'ya geldi. Okuma yazması olmadığı için iş başvurusu yaptığı yerlerden cevap alamayan Türkaslan, sokaklarda çakmak ve kalem satarak ekmek parası kazanmaya çalışıyor. Paraları olmadığı için barınacakları bir ev kiralayamayan anne ve oğlu, soğuk kış günlerini tren garında geçirmiş. Annesini hiçbir zaman yalnız bırakmayacağını söyleyen Ümit Türkaslan, bu zamana kadar kendisini büyüttüğünü, tek gayesinin ona sıcak bir yuva bulabilmek olduğunu belirtiyor. Bu yüzden gece gündüz çalıştığını ifade eden Türkaslan, annesi için yetkililerden yardım istedi. Sokaklarda aile sevgisinden yoksun büyüdüğünü söyleyen Türkaslan, "Babam ben dünyaya geldikten sonra annemi terk etmiş. Babam bize hiç yardımcı olmadı. Hayatta en büyük isteğim okumaktı fakat maddi imkânsızlıklar yüzünden okuyamadım. Annemle beraber hava şartlarının olumsuzluklarına rağmen sokaklarda, otoparklarda, istasyonlarda hayata tutunmaya çalışıyoruz ama inanın zor. Sokaklarda kalem ve çakmak satarak ekmek paramızı çıkarıyorum. Ama bir ev kiralayacak paramız yok. Yetkililerin bize sahip çıkmasını istiyorum." dedi.
 
Oğlunun kalp hastası olduğunu, kendisinin de artık yaşlandığını söyleyen anne Karakaya da şunları söylüyor: "Sokaklarda yürüyecek halim kalmadı. Oğlum bana bakmaya çalışıyor ama o da hasta olduğu için çok zorlanıyor. Bir gün kalbine yenik düşecek diye korkuyorum. Bu kadar çilenin ardından bir de evlat acısına dayanamam. Bizim halimizi görenler oğluma, 'Neden anneni huzur evine bırakmıyorsun?' diye soruyorlar. Ben oğlumdan ayrılmak istemiyorum. Huzur evinde tok olmaktansa oğlumun yanında aç kalmayı yeğlerim."

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.