Amerika, Libya'yı hayalet uçaklarla vurdu

Amerika, Libyayı hayalet uçaklarla vurdu
Uluslararası koalisyon güçlerinin Libya'ya yönelik hava operasyonları sırasında 3 ABD bombardıman uçağının, Libya'nın önemli bir hava üssünü de bombaladığı bildirildi.
Uluslararası koalisyon güçlerinin Libya'ya yönelik hava operasyonları sırasında 3 ABD bombardıman uçağının, Libya'nın önemli bir hava üssünü de bombaladığı bildirildi. 

 

CBS News'in internet sitesinde yer alan habere göre 3 adet B-2 hayalet (stealth) bombardıman uçağı, adı belirtilmeyen bu hava üssüne 40 bomba bıraktı.

 

Pentagon yetkilileri ise bu konuda ellerinde bir bilgi bulunmadığını belirttiler. 

 

Amerikan ordusu sözcülerinden Albay Franklin Chidress, B-2 uçaklarının Libya'da bazı hedeflere 40 konvansiyonel bomba bıraktığını doğruladı.

 

Childress, hangi noktaların hedef alındığını açıklayamayacağını belirtti. Sözcü, operasyonda Tomahawk füzelerinin kullanılmaya devam edeceğini belirtti.

 

FRANSA'NIN OPERASYONU BUGÜN DE DEVAM EDECEK

Fransa'nın BM tarafından onaylanan karar uyarınca Libya'ya yönelik düzenlediği hava operasyonuna bugün de devam edeceği bildirildi.

 

Fransız ordusundan bir kaynak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'Fransız operasyonları devam ediyor. Fransız uçakları yerlerini aldı' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.