Altınekin'e 130 bin TL'lik laboratuar

Altınekine 130 bin TLlik laboratuar
Altınekin Ziraat Odası 130 bin liraya toprak tahlil laboratuvarı kurdu.

Altınekin Ziraat Odası 130 bin liraya toprak tahlil laboratuvarı kurdu. Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin makamında yaptığı açıklamada, Altınekin Belediyesi'nden kiralanan yüz metre karelik iş yerine 40 bin lira harcayarak tadilat yaptıklarını, 90 bin liraya da toprak tahlil laboratuvar malzemesi alarak toprak analiz laboratuvarı kurduklarını söyledi.
    

Çetin, Altınekin Kaymakam Mithat Can Kutluca'nın önerileri doğrultusunda bu laboratuvarı kurmaya karar verdiklerini, daha önceden Altınekinli çiftçilerin toprak analizlerini Konya Ticaret Borsası ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi laboratuvarlarında yaptırdıklarını belirtti.
    

Toprak analizini ilçe dışında yapmak zorunda kalan çiftçilerin uzun süre tahlil sonucu alamadığını dile getiren Çetin, ''Tahlil sonucunun gecikmesinden dolayı bitki gübreleme zamanının geçmesi nedeniyle sağlıksız bitki gübrelemesi yapılıyordu. Ekonomik olarak da çiftçi zarar görüyordu'' dedi.
    

Çetin, ilçe merkezine kurulan laboratuvarın kısa sürede 4 bin kayıtlı çiftçiye, 2 ziraat ve bir kimya mühendisiyle hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.