Akyürek Tarihi Bölgedeki Çalışmaları İnceledi

Akyürek Tarihi Bölgedeki Çalışmaları İnceledi
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye yöneticileri ile birlikte Akçeşme Mahallesinde devam eden sokak iyileştirmesi çalışmalarını inceledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Genel Sekreter Haşmet Okur, Genel Sekreter Yardımcıları Abdülmelik Ötegen, Süleyman Şenol Aydın, Ercan Uslu, KOSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Köseoğlu ve daire başkanları ile birlikte Akçeşme Mahallesi’nde devam eden sokak iyileştirme çalışmasını inceledi.

Düzenlemelerin önemli bir aşamaya geldiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, çalışma kapsamında tescilli evlerin restore edildiğini, diğer evlerin dış cephelerinde tarihi dokuya uygun düzenlemeler yapıldığını vurguladı.

TÜRKİYE’YE FARKLI BİR MODEL

Düzenleme kapsamında sokakların andezit-granit taşlarla döşendiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Bölge, Konya’nın en önemli kültür sokağı ve unutulmuş sanatların canlandırılacağı bir sanat sokağı haline geliyor. Gençlik merkezleriyle, kütüphaneleriyle, eğitim binalarıyla, el sanatlarının uygulamalı olarak imal edilip satışının yapıldığı alanlarıyla burası Türkiye’ye farklı bir model olacak” dedi.

Başkan Akyürek, daha sonra bölgede oturanlarla ve düzenleme yapılan bir işyerinde tahta kaşık üreten Mustafa Sami Onay ile sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.