AKTİSAD 6 ayda 2 bin kişiyi ağırladı

AKTİSAD 6 ayda 2 bin kişiyi ağırladı
Konya Aktif ve Sanayici İşadamları Derneği (AKTİSAD)2011 yılının ilk altı ayında yapmış olduğu etkinlik ve organizasyonlarla göz doldurdu.

Konya Aktif ve Sanayici İşadamları Derneği (AKTİSAD)2011 yılının ilk altı ayında yapmış olduğu etkinlik ve organizasyonlarla göz doldurdu.

Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı Türkçe Olimpiyatlarına ev sahipliğinin yanı sıra birçok devlet adamını ve iş adamını Konya’da ağırlama fırsatı bulan AKTİSAD ‘ın yapmış olduğu etkinlikler saymakla bitmiyor.
Arkada bıraktığı 6 aylık zaman diliminde AKTİSAD ‘ın konuğu olarak gelen gerek yerli gerekse yabancı menşeli konuk sayısı ise yaklaşık 2 bin civarı.
Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden hemen hemen her hafta bir heyeti ağırlayan AKTİSAD yönetimi gelen misafirlere iş gezileri ve Konya’yı tanıtan bir dizi programlar uyguluyor.
 
Yurt dışından gelen konukların büyük bir çoğunluğu genelde iş görüşmesi yapmak için gelmiş. Yapılan görüşmelerin birçoğu da olumlu manada netice vermiş.
Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı iş platformunun oldukça olumlu geçtiğini dile getiren Dernek yönetimi, platforma bine yakın iş adamının katıldığını belirttiler.
Dernek yönetiminin vermiş olduğu bilgilere göre; AKTİSAD’ın ve Türkiye Sanayiciler Konfederasyonun(TUSKON)’un girişimleri ile Konyalı ayakkabı firmalarına 1 Milyon çift terlik siparişi veren Afrika kıtasının Angola ülkesine ait iş adamları, yine geleceklerini ve başka şeylerde alacaklarını söylemişler.
Afrika’nın Senegal ülkesinden gelen iş adamları ile bir araya gelen yaklaşık 70’e yakın AKTİSAD üyesi, Senegal ekonomisi ve ticari hayatı hakkında bilgi sahibi olmuş.
 Pakistan’dan gelen başka bir heyetle süt ve süt ürünleri başta olmak üzere çeşitli siparişler üzerinde anlaşma sağlanmış. Pakistan’a kuracakları fabrikanın tüm donanım, makine ve parçalarını Konya’dan alacaklarını söyleyen heyet, gördüğü ilgiden oldukça memnun kalmış.
Moğolistan’dan gelen iş adamları heyetinin TUSKON aracılığı ile AKTİSAD ‘ın misafiri olduklarını belirten Dernek yönetimi, aynı şekilde çeşitli iş görüşmeleri ve bağlantılar kurulduğunu söylediler. Bunun yanında Konya’ya turistik ve gezi amaçlı gelen yabancı devlet adamları yine AKTİSAD’ın misafiri olmuş. Geçtiğimiz günlerde gelen Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi Mulatu  Teshome Wirtu  ve Tanzanya’nın eski Cumhurbaşkanı  Ali Hasan Mwinyi bunlardan bazıları.
Tanzanya ve Afrika kıtasında bir efsane olan Mwinyi’nin ülkesinde açılan Türk Okulları hakkında övgü ile bahsetmesi ve Konyalı iş adamlarını ülkesine yatırıma davet etmesi, AKTİSAD üyelerinin takdiri ile karşılanmış.
Etiyopya’nın Ankara Büyükelçisi Wirtu ile AKTİSAD Merkez binasında bir araya gelen 30’a yakın Konyalı iş adamı Etiyopya’nım kültürel ve ekonomik yapısı hakkında Wirtu’dan çok önemli bilgiler aldı. Konyalı iş adamlarını kendi ülkesine davet eden Wirtu yatırıma dönüşebilecek bazı ipuçlarından bahsetti.
AKTİSAD üyelerinin stant açarak katıldığı fuarların yanı sıra iş görüşmesi için gidilen ülkeler olduğunu vurgulayan dernek yönetimi, yapılan her etkinliğin üyelere pozitif yönde geri dönüşü olduğunu belirttiler.
130 Bin kişinin ziyaret ettiği Konya Fuarcılık A.Ş tarafından organize edilen Tarım, Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarında (TÜYAP), AKTİSAD üyesi 8 firma stant açmış.
  Geride bıraktığı 6 aylık zaman diliminde AKTİSAD imzası taşıyan en önemli organizasyon, tartışmasız Türkçe Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmak olmuş.
130 ülkeden bin çocuğun güzel dilimizi en güzel şekilde kullanmak ve bu alanda yarışmak üzere yapılan bir organizenin en önemli ayağına ev sahipliği yapan AKTİSAD’ın bu başarısı, uluslararası arenada çok önemli bir yer edinmiş.
Yaklaşık 40 bin kişiyi Konya Atatürk Stadyumun da bir araya getiren dernek yönetimi ve olimpiyat komitesi, Dünyanın birçok ülkesinden gelen Türkçe sevdalısı çocuklarla unutulmaz bir şölene ev sahipliği yapmış.
Yine AKTİSAD adına yapılan konferans ve seminerlere katılan kişi sayısı binlerle ifade ediliyor. Yapılan ziyaretler ve gezilerde yine derneğin etkinlik alanı içerisinde yer alıyor.
Altı aylık zaman dilimine bu kadar faaliyeti sığdırabildikleri için yönetim olarak büyük bir gurur duyduğunu ifade eden AKTİSAD Başkanı Ali Akın, çorbada tuzu olan herkese teşekkür ediyor. Bu kadar etkinliğin ortaya çıkmasına uyumlu bir ekibe bağlayan Akın, başta dernek personeli olmak üzere kendilerine bu konuda yardımcı olan herkese minnettar olduklarını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.