AK Parti’de dava bilinciyle yenilenme

AK Parti’de dava bilinciyle yenilenme
AK Parti’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti genel başkanı ve başbakan olduğu dönemde ortaya koyduğu “dava” bilinciyle hareket eden isimlere parti kurullarında daha fazla yer verileceği belirtiliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun olağanüstü kongre kararıyla noktaladığı süreç, AK Parti’de “turnusol dönem” olarak nitelendiriliyor. AK Parti kulislerinde, yeni dönemde hem parti yönetiminde, hem de kabinede değişik görevlere getirilecek isimlerin kimlerden oluşacağına ilişkin şifreler, “Partide motivasyon” ve “Hükümette icraat” olarak özetleniyor.

MOTİVASYON

Kulislerde, partideki temel zihniyetin başka bir noktaya çevrilmesine yol açacak girişimlere izin verilmemesi gerektiğini söyleyenlerin sayısının oldukça fazla olduğu belirtiliyor. Bundan sonraki döneme ilişkin en önemli ipucunun, “denge” hesaplarının ortadan kalkmasının oluşturacağı ifade ediliyor. Milletvekilleri arasında yapılan değerlendirmelerde de bundan sonra yönetimi oluşturacak isimlerin, “iş yapma” ve partide “motivasyonu” sağlayabilme niteliğine göre belirleneceği üzerinde duruluyor. Parti yönetimine getirileceklerin, teşkilatlarda bir kafa karışıklığına yol açmayacak, partinin önceliklerinin daha iyi anlatılmasını sağlayacak isimlerden oluşacağı ifade ediliyor.

“DAVA” BİLİNCİ

Bu çerçevede yeni dönemde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın parti genel başkanı ve başbakan olduğu dönemde ortaya koyduğu “dava” bilinciyle hareket eden isimlere daha fazla yer verileceği belirtiliyor.  Öte yandan partiyi 22 Mayıs’a götüren süreci dışarıdan takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu dönemde eskiden beraber çalıştığı mesai arkadaşlarının olaylar ve durumlar karşısında sergilediği tavırlara yönelik sıkı bir gözden geçirme süreci yaşadığı belirtiliyor.

BAŞKANLIK SİSTEM

Yeni dönemde teşkilatların, bir süredir yoğun olarak parti yönetiminden talep ettikleri, yeni anayasa” ve başkanlık sistemi ile ilgili bilgilendirme ve toplantılara ağırlık verilmesi bekleniyor. Teşkilatların özellikle yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusuna odaklanması ve bu konudaki vatandaşı bilgilendirme çalışmalarına yoğunlaşılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.