Abdüllatif Şener'in Başbakan'dan isteği
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın sözde Ermeni soykırımı tasarısını kabul eden İsveç'e gitmeme kararını, Amerika için de uygulaması ve o kararlılığını Amerika için de göstermesi gerektiğini söyledi.
Bir dizi ziyaret ve açılış için Konya'ya gelen Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, ilk olarak Selimiye Camii'nde cuma namazını kıldı. Cuma namazı sonrası bir cenaze namazına katılan Şener, daha sonra vatandaşlarla selamlaştı ve Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında bazı partililerin görüntü alınmasını engellemek istemesi üzerine basın mensupları tepki göstererek müzeden ayrıldı. Müze ziyareti sonrası partisinin Konya İl Başkanlığı'nda basın mensuplarıyla biraraya gelen Şener,
Türkiye Partisi'nin yeni bir siyasi anlayışı hayata geçirmek için göreve geldiğini belirterek, "Gittiğimiz her yerde coşkuyla ve ilgiyle karşılanıyoruz. Kısa sürede bütün bölgelerde teşkilatlanmamızı tamamladık. Mevcut siyasi partiler bölgesel özellikler gösterirken, yani belli bölgelerde güçlüyken biz tüm Türkiye'nin partisiyiz. Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a kadar il, ilçe, belde ve köylerde biz varız. Bizim partimiz gönüllülük esasına dayalı bir parti olduğu için iddia ediyorum, partimiz
Türkiye'nin en güçlü partisidir" dedi.
Bir gazetecinin gündemde olan anayasa değişikliği ile ilgili sorusuna Şener, "Türkiye Partisi sivil bir harekettir. Biz, demokrasiye, özgürlüğe, sivilliğe ve egemenliğin halka ait olduğuna inanan bir partiyiz. Türkiye, askeri müdahalelerin anayasalarını taşımak zorunda kalmamalı. Ülkemizin baştan sona sivil bir anayasaya ihtiyacı var. Bizim iktidarımızda anayasa baştan sona değişecek. 2007 seçimi sonrası Başbakan Erdoğan, yeni bir anayasa hazırlanacağını söylemişti. Ama bugüne kadar halkımızın 3 yılı israf edilmiştir. Bu iktidar ortaya bir konu atıyor ama sonra o konuyu sahipsiz bırakıyor. Bu konuda da aynısını yaptı. Anayasa değişikliğini ortaya attı, 6-7 ay üzerinde tartıştı durdu. Sonra bu konuyu sahipsiz bıraktı. Peki sonra ne oldu. Cumhurbaşkanı, anayasa değişikliği için geç kalındığını söyledi. Başbakan ise artık anayasa değişikliğinden vazgeçtiklerini ancak kısmi değişiklikler yapacağını söyledi. Geldiğimiz durum budur" şeklinde konuştu.
Bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın sözde Ermeni soykırımı tasarısını kabul eden İsveç'e yapacağı geziyi iptal ettiği ama Amerika gezisi ile ilgili bir açıklama yapılmadığı ile ilgili sorusuna ise Şener, "Başbakan, İsveç'e yapacağı geziyi iptal ettiğini açıklarken, sanırım Amerika'ya gideceğini unuttu. Eğer bir ülkenin sözde Ermeni soykırımını tanıması Başbakan'ın o ülkeye gitmemesine neden oluyorsa Başbakan'ın Amerika'ya da gitmemesi gerekir. Başbakan'a sesleniyorum; Amerika'ya gitmeyin. Emin olun sayın Başbakan Konya'ya geldiğinden çok Amerika'ya geziye gitmiştir. Ben partiler kurulurken bu tür dış geziler yapılmasını uygun bulmuyorum. Eğer birileri sizinle görüşmek istiyorsa randevu alırlar ve gelip sizi parti binasında ziyaret ederler. Bazıları, 'Şu meseleleri çözmek için bir okyanus ötesine gidelim' deyip, yaşı 25-35 arası değişen lobileri ziyaret etmesini tasvip etmiyorum. İktidarı var edecek de, onu indirecek de halktır. Bana şunu soruyorlar gezilerim sırasında, 'Sizi hangi dış güçler destekliyor.' Neden diye sorduğumda, 'Dış güçlerin desteği olmadan iktidar olunamıyormuş' diyorlar. Halkımızın bu algılama biçimine getirilmesi bir felakettir. Bir partiye iktidar verme gücü de sensin, indirme gücü de. Vatandaş bu kararlılıkta olacak ve sandığa o kararlılıkla gidecek" cevabını verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.