25 yıllık rüya gerçek oldu!

25 yıllık rüya gerçek oldu!
Konya sağlık konusunda biraz daha rahatlayacak!
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’nin hasta kabulüne 2 Mart Pazartesi’nden itibaren başladıklarını, 25 yıllık rüyayı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Fakülte Dekanı Prof Dr. Ahmet Kağan Karabulut, tüm polikliniklerde muayeneye başladıklarını, hastanenin tam kapasite çalışması için hayırseverlerin desteğini beklediklerini söyledi.
 
Basın bilgilendirmek için hastanede toplantı düzenleyen Prof. Dr. Karabulut, desteklerinden dolayı basın mensuplarına teşekkür etti. Hastanenin açılması için emek veren bürokrat, işadamları ve milletvekillerine de teşekkür eden Prof. Dr. Karabulut, bölgenin en iyi hastanesi olması için tam kapasite çalışmaları gerektiğini, bunun için de maddi desteğe ihtiyaçlarını olduğunu vurguladı.
 
Toplantıya Hastane Başhekimi Prof. Dr Mustafa Şahin, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Hülagü Barışkaner , Başhekim Yardımcısı Doç.Dr.Ali Ünlü ve çok sayıda öğretim görevlisi ile gerçekleştiren Dekan Karabulut, 57 öğretim üyesi, idari ve geçici personel ile toplam 350 personelle hizmet vermeye başladıklarını söyledi.
 
Karabulut, ödeneklerin  yeterli olmamasından dolayı bir çok sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, “Yılda 1.5 milyon TL gibi bir ödeneğe sahiptik. Bizim dönemimizde bu rakam 30 milyon TL’ye çıktı. Şuana kadar hayırseverlerden çok az destek gördük. Bu Konya için çok düşük bir rakam. Ben Sivaslı olmama rağmen bu hastaneyi çocuklarım gibi görüyorum. Konyalı hayırseverlerin de öyle görmesi gerekir. Bu hastane onlara kalacak. Onlar buradan hizmet alacaklar” dedi.
 
CİHAZLARIN YÜZDE 80’İ GETİRİLDİ
 
Devlet Planlama Teşkilatı’ndan hastane inşaatının tamamlanması için ve eğitim bloğunda yer alan Temel Tıp Bilimleri laboratuarlarının tefrişi için 2008 yılında 10 milyon TL kaynak sağladıklarını belirten Karabulut şunları dedi: “Bu kaynakla öğrenci amfileri, dolapları, laboratuar tezgahları, amfi ses ve projeksiyon sistemleri tamamlandı. Temel Tıp Bilimleri öğrenci ve araştırma laboratuarlarının tüm araç ve gereçleri, malzemeleri temin edildi. Dış kredili ihale kapsamında tıbbi cihazların yüzde 80’ini gümrükten getirdik. Sadece yüzde 20 cihazımız kaldı. Hastanemizde otomasyon sistemi kurduk. Merkezi laboratuarlarda rutin tetkikler hizmete açıldı. Teknik atölyemizde sıhhi tesisat, boya, demir, elektrik, tıbbi cihaz, bilgisayar, marangozhane eleman, cihaz ve malzeme alımı yapılmış olup, hastanemizin ihtiyaçları bu atölyeden karşılanmaktadır. Mutfak, çamaşırhane ve terzihane ekipmanları hizmettedir. Meram ve Selçuklu Belediye Başkanlarımız hastanemize otopark alanı düzeltme işlemlerine başlamıştır. Büyükşehir Belediyemizden de hastanemizin çevresini asfaltlamasını istiyoruz.”
 
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
 
Hastanede poliklinik ve rutin tetkiklerin başladığını, dahili branşlarında yatılı tedavi hizmetine kısa bir süre sonra başlayacaklarını belirten Karabulut, “Ameliyathane ekipmanlarımızın montajlarının tamamlanması ile ameliyathanelerimiz ve acil servisimizin de 2009 yılı yaz aylarında hizmete girmesi planlanmaktadır. 2009-10 öğretim yılında 1.sınıfa kaydolacak öğrenciler artık kendi fakültelerinde okuyacaklardır” dedi.

Hastaneyi bu düzeye getiren üniversite yönetimi, Konyalı bürokrat ve milletvekillerine teşekkür eden Karabulut, toplantının ardından basın mensuplarına hastaneyi gezdirdi.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.