• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zulüm var dönmek yok
02 Haziran 2010 Çarşamba 09:18

Zulüm var dönmek yok

İsrail'in Türkiye'ye Nota vermesine neden olan Ayrılık dizisinin senaristi ve Yeni Şafak yazarı Hakan Albayrak da İsrail'in Guantanamo'su olarak ünlenen Ber Şeva Cezaevinde...

İsrail askerlerinin Özgürlük Filosuna düzenlediği baskın sonucunda ele geçirilen barış gönüllüleri, basın mensupları ve gemi personeli 629 kişi tutuklanarak ünlü Ber Şeva hapishanesine atıldı.İsrail'in çöl bölgesinde bulunan Ber Şeva hapishanesinde İsrail'in Filistin'li mahkumları tuttuğu ve Arap dünyasında "İsrail'in Guantanamosu" olarak ün saldığı biliniyor. Tutklanan isimler arasında yeni şafak yazarı Hakan Albayrak, muhabir Murat Palavar, TV Net ekibi Sümeyye Ertekin, Ersin Esen ve Ümit Sönmez'in yanısıra İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Hakan Albayrak'ın oyuncu olan kardeşi Sinan Albayrak, Vakit Gazetesinden Ahmet Varol, Mustafa Özcan, Ahmet Can Karahsanoğlu, Kemal Güneş ve birçok basın mensubu da bulunuyor.

İMZALAMAYAN TUTUKLANDI

Tüm uğraşlara rağmen İsrail'in inatçı ve anlaşılmaz tutumu nedeniyle tutuklular hakkında bilgi alınamıyor. Özgürlük Filosuna düzenlenen operasyonun ardından sorguları yapılan barış gönüllüleri sınırdışı edilmeyi kabul etmeyince tutuklandıkları öğrenildi. 629 kişinin İsrail yetkililer tarafından yeniden sorgulanmak üzere hapsi atılması büyük tepki topladı. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan, İsrail tarafından gözaltına alınan gazetemiz yazarlarından Hakan Albayrak'ın kılına zarar gelmesi halinde dünyayı ayağa kaldıracaklarını söyledi. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve CHP Milletvekili Şükrü Elekdağ daa İsrail'in Uluslararası hukuku çiğnediğine dikkat çekerek, İsrail'in ikinci bir seçeneği olmadığını ve derhal herkesi serbest bırakması gerektiğini söylediler.

Gazetemiz yazarı Hakan Albayrak'ın TRT'de yayınlanan "Ayrılık" dizisinin konsept danışmanı olması da İsrail'in tutuklama gerekçeleri arasında gösteriliyor. Hatırlanacağı gibi daha önce dizide İsrail karşıtlığı yapıldığı gerekçesiyle İsrail tarafından eleştirilmişti. "Anadolu Kartalı" tatbikatının iptali nedeniyle hali hazırda gergin olan Ankara-Tel Aviv ilişkilerinin daha da bozulmasına neden olan dizinin geçtiğimiz Ekim ayında TRT'de yayınlanmasının ardından, İsrail protesto notası vermişti.

Öte yandan tutuklanarak ceva evine konulan basın mensupların aileleri İsrail'e tepki gösterdi. Sümeyye Ertekin'in kardeşi Şule Ertekin, "Annem Hac'dan Sümeyye'ye kumaş hediyesi getirmişti. O kumaşların hepsini Gazze'deki çocuklara giyecek olsun diye götürmüş. Sümeyye'den haber alamyınca annem Allah'a sığındı. Ancak telefonla görüştük. Şükürler olsun ki yaşıyor"dedi.

ANNEME SÖYLEYEMEDİK

Murat Palavar'ın ağabeyi Bayram Palavar, "Ben onun ağabeyim. Murat yürekli bir çocuk. Murat'ın Gazze'de olduğunu anneme söylemedik.Üzülmesin diye Antalya'ya gittiğini söyledik. Annem dün akşam haberleri kendi başına izlerken Murat Palavar adını duyunca fenalık geçirdi. Şükürler olsun. Devletimizden Türkiye'yi küçük düşüren bu hareketin karşılığını en ağır biçimde vermesini istiyoruz"diye konuştu.

BU GECE BİR ŞEYLER OLACAK

Ersin Esen'in babası Hasan Esen, "Benimle en son Akdeniz açıklarına çıktıklarında konuştu. Telefonda "Baba, etrafımızı çeviriyorlar, bu gece kesinlikle bir şeyler olacak" dedi. Annesi komaya girdi hastaneye kaldırdım. Sizin telefonunuzla rahatladım. Oğlumu sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

 

Tutuklular bırakıldı iddiası

 

Dün gece saatlerinde İsrail'den alıkonulan tüm Gazze gönüllülerinin bırakı- lacağı açıklandı. Ancak Başbakanlık kaynakları kendilerine bu konuda herhangi bir bilgi gelmediğini duyurdu. Benzer bir açıklama da yardımlar konusunda yapıldı. Yardımların yerine ulaştığı açıklandı, ancak bu bilgi de teyit edilemedi.
 
Yeni Şafak
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA