• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zülfikar Gazi serbest kaldı
21 Temmuz 2011 Perşembe 22:02

Zülfikar Gazi serbest kaldı

Konya'da teyze ve yeğeninin öldüğü trafik kazasına karışan Saadet Partisi GİK üyesi ve eski Fazilet Partisi Milletvekili Zülfikar Gazi, çıkarıldığı mahkemecetutuksuz yargılamak üzere serbest bırakıldı

Konya'da yolun karşısına geçmek isteyen teyze ve yeğeninin öldüğü trafik kazasına karışan Saadet Partisi (SP) GİK üyesi ve eski Fazilet Partisi Milletvekili Zülfikar Gazi, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Feci kazada hayatını kaybeden teyze ve yeğeni de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaza, dün saat 20.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Su Deposu tramvay durağı yakınlarında meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, 3 çocuk annesi Elife Tosun (36), kulağından rahatsızlanan en küçük çocuğuna ilaç almak için yeğeni Selçuk Üniversitesi (SÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencisi Betül Bayram (20) ile birlikte evden çıktı. İstanbul Yolu Su Deposu yakınlarında minibüsten inen teyze ve yeğenine, yolun karşısına geçmeye çalışırken, SÜ Alaaddin Keykubat Kampüsü istikametinden şehir merkezi yönüne seyir halinde olan Saadet Partisi GİK Üyesi ve 20. Dönem Fazilet Partisi Çorum Milletvekili Zülfikar Gazi idaresindeki 42 FP 089 plakalı otomobil çarptı.

Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Elife Tosun ve Betül Bayram'a eski milletvekilinin aracının hemen arkasından gelen Mehmet K. (28) idaresindeki 44 FF 244 plakalı otomobilde çarptı. Kazada Elife Tosun olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Betül Bayram ambulansla kaldırıldığı Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Kazadan sonra gözaltına alınan eski milletvekil Zülfikar Gazi, ifadesi alınmak üzere Bosna Hersek Polis Merkezi'ne götürüldü. Buradaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Zülfikar Gazi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Konya Numune Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınan Tosun ve Bayram'ın cenazeleri Selimiye Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA