• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Zorlu Yarmalılarla kahvaltıda buluştu
11 Kasım 2011 Cuma 16:55

Zorlu Yarmalılarla kahvaltıda buluştu

Ak Parti Konya milletvekili adayı Prof. Dr. Cem Zorlu, önceki gün sabah kahvaltısında Yarmalılar Kalkınma ve Dayanışma Derneğinde Yarmalılarla bir araya geldi.
Ak Parti Konya milletvekili adayı Prof. Dr. Cem Zorlu, önceki gün sabah kahvaltısında Yarmalılar Kalkınma ve Dayanışma Derneği’nde Yarmalılarla bir araya geldi.
Programda dernek adına konuşan yönetim kurulu üyesi Mustafa Turhan, derneğin çok kısa bir süre önce kurulduğunu, ilk programlarında kıymetli bir akademisyen ve milletvekili adayı Prof. Dr. Cem ZORLU ile Yarmalıları bir araya getirmekten çok mutlu olduklarını, bundan sonra da Yarmalının gören gözü, işiten kulağı, konuşan sesi olacaklarını söyledi.  Prof. Dr. Cem ZORLU’ya davetlerini kırmadığı için teşekkürlerini ileten Turhan konuşmasının devamında Yarma’nın başlıca sorunları olan hayvancılığın geri kalması, tarımsal sulamada çekilen sıkıntılar ve tarımsal elektrik enerjisi ile ilgili problemleri anlattı.
Ziyarette söz alan Cem Zorlu’da, milletvekili seçilmesi halinde, Türkiye’nin, Konya’nın, Ereğli’nin Yarma’nın ve Yarmalının milletvekili olacağını söyledi. Başbakanımızın ustalık dönemi diye nitelendirdiği bu dönemde Türkiye genelinde, Konya özelinde çok güzel gelişmeler olacağını söyleyen Zorlu, kendisinin de Konya’nın ve Yarma’nın sorunlarını ve projelerini meclise taşıyacağını ve çözüm için takipçisi olacağını belitti.
Konya ovasının ve Yarma’nın sorunlarını bildiğini, 3 aylık seçim çalışmasında sahada birebir gözlemlediğini anlatan Zorlu, özellikle tarımsal sulamadaki problemlerin Aralık 2011’den itibaren Mavi Tünel’in işletmeye girmesiyle büyük oranda çözüleceğini söyledi. Daha sonraki dönemde yapılacak toplulaştırma ve kapalı sulama sistemlerinin kurulması ile de sulama sorununun tamamen halledileceğini belitti. 
Zorlu konuşmasının devamında; Son 8 yılda ülkede ekonomik manada ciddi gelişmeler yaşandığını ifade ederek Türkiye’nin, AK Parti’nin 2023 vizyonu ile önümüzdeki dönemden itibaren dünya’nın büyük ekonomileri arasında yer alacağını belirtti. Ancak Kendisinin uzun yılar Avrupa’da bulunduğunu ve gözlemlediği en büyük sıkıntının değerler anlamında çökme ve aile yapısının çökmesi olduğunu söyledi. Bu durumun ülkemiz içinde risk haline geldiğini, ekonomik olarak gelişirken aile kurumunun korunmasına ve değerlerimizi kaybetmemeye önem vermemiz gerektiğini sözlerine ekledi.
Zorlu, ayrıca birlik beraberlik zamanı olduğunu, Yarmalılarında bir araya gelerek gerek ekonomik anlamda gerekse sivil toplun kuruluşu anlamında bir arada hareket etmelerinin faydalarına olacağını, ortak hareket edilerek daha iyi kazançlar elde edilebileceğini söyledi.
Konuşmasının sonunda tüm Yarma’lılardan desteklerini esirgememelerini isteyen Zorlu, davet için dernek yöneticilerine teşekkür etti.
Yarma Belediye Başkanı Mustafa Sarıca’da davetlerine icabet ettiği için Prof. Dr. Cem Zorlu’ya teşekkürlerini ileterek, yeni dönemde kendisini Yarma’nın vekili olarak meclise göndereceklerini söyledi.
Günün anısına Prof. Dr. Cem ZORLU’ya mesnevi temalı tablo hediye edilerek programa son verildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA